Kinderwoorddienst zet er extra stoelen bij voor paasviering

Nu het weer mag, heerlijk met elkaar naar de vieringen in ons fraaie kerkgebouw moeten we er natuurlijk toch ook dankbaar gebruik van maken? Zeker nu met de viering in de Goede Week en met het Hoogfeest van Pasen. Want de kussens op de kerkbanken liggen gastvrij te wachten op vele schuifelende billen, de jubilerende gardeleden ontvangen u met de grootste glimlach die ons bisdom kent, de voorganger straalt uit dat hij er enorm veel zin in heeft en de werkgroep Kinderwoorddienst laat voor de gezinsviering op eerste paasdag 17 april om 9.30 uur nu al extra stoelen bij zetten.

Waarom die inschatting van meer stoelen?

Is het omdat de kinderen van De Vrolijke Noot samen met Cantemus zingen?
Of is het omdat kapelaan Boris Plavčić al op zondag 8 mei afscheid neemt van onze Katwijkse parochiekern en dit één van de laatste keren is dat we hem live in actie zullen zien? Zou het anders het schitterend ‘aangebloemde’ kruis zijn, opgebouwd met de bloemen die bij de kinderkruisweg en de kruishulde op Goede Vrijdag door de kerkgangers zijn meegenomen, waar velen op afkomen (ook om het na de viering op de foto of film vast te leggen)?
Of is het toch het gezellige koffiedrinken na afloop in ‘de kleine JOANNES’ om elkaar te ontmoeten en een ‘Zalig Pasen’ toe te wensen?
Is het omdat de kinderwoorddienst het paasproject in deze gezinsviering afsluit?
Of zijn het toch de vele, vele paaseieren die in de pastorietuin zijn verstopt door… om na afloop van deze viering op eerste paasdag door de kinderen te worden gevonden?
Wij denken dat het een combinatie is van alles wat hier is opgesomd. Dus zorg dat u, dat jij, er zeker bij bent en een plekje hebt in de viering. Het is in ieder geval goed dat de kinderwoorddienst met wat extra stoelen al inspeelt op de te verwachten drukte eerste paasdag om 9.30 uur.