De Vrolijke Noot… zo gewoon, zo bijzonder!

Als je over iets beschikt wordt het zo snel gewoon, normaal. Je denkt er bijna niet meer over na. Elke dag zit vol met deze ‘gewoonheden’: in je auto stappen en wegrijden, vlees uit de vriezer halen, op je laptop nog snel even op ‘Routeplanner’ kijken hoelang je onderweg bent naar je bestemming… deze lijst is oneindig om aan te vullen. En zo is het ook in onze parochiekern met kinderkoor De Vrolijke Noot. Als nachtegaaltjes zongen ze weer afgelopen zondag bij de viering met de eerste communicanten. En dan waren ze er nog maar in halve bezetting! Zo zongen ze woensdagmiddag 15 juni ook in De Wilbert in het kader van ‘Zingen voor ouderen’ van Fonds 1818. Wat zijn wij rijk als parochiekern dat dit kinderkoor nu al vijftien jaar lang kerkgangers en vele andere mensen zoveel muzikaal plezier bezorgt.

Ook voor deze 35 kinderen, waarvan de meesten op RKBS de Horizon zitten, is het bijna zomervakantie. Doordat de door het bisdom georganiseerde misdienaarsdag zaterdag 25 juni door onvoldoende belangstelling is komen te vervallen, hoeft De Vrolijke Noot niet te zingen in Den Haag bij de afsluitende viering.

Met de vele verzoeken om ergens te komen zingen kan dirigente Agnes Bol de agenda meer dan vullen, maar dat gaat helaas niet altijd. Maar zo zingen ze op uitnodiging wel in een bijzondere gezinsviering zaterdag 8 oktober in de Sint Jans-kathedraal in Den Bosch. Dat wordt dan ook een echt dagje uit.  

Maar waar kunt u ze wel zien en horen?

Natuurlijk zingen ze ook bij de schoolviering van De Horizon in de laatste schoolweek in onze kerk. Heerlijk dat het weer mag met kinderen, teamleden en hopelijk weer vele belangstellende (groot)ouders, samen in de kerk. De kerkdeuren staan die ochtend dan ook wagenwijd open.
Maar komende zondag 26 juni, in de viering van Sint Jansdag, zingen ze ook weer en dan samen met Cantemus en Vocalis. Voor de kinderen een extra spannend moment want wie t/m groep 8 op dit koor heeft gezeten, ontvangt uit handen van Bol de enige echte ‘Gouden Duim’. Hoeveel zijn het er deze keer?Zij zal mogelijk ook de  ‘Gouden Speld’ en oorkonde overhandigen. Deze komen sinds 2018 van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging en zijn bestemd voor kinderen die minstens vijf jaar deel uitmaken van een kinderkoor in ons bisdom Rotterdam. Welke kinderen zijn de gelukkigen op Sint-Jansdag?
Er is maar één manier om dat zeker te weten, kom komende zondag 26 juni naar de viering van 9.30 uur op Sint Jansdag. Wat zou het gaaf zijn om het feest van onze patroonheilige met een volle kerk te mogen beleven. En… u kunt dan ook genieten van onze drie parochiële koren waaronder de 35 kinderen van De Vrolijke Noot in hun appelgroene polo. U komt toch ook… en jij, en jij en jij?