Klaterend applaus, Gouden Duimen en -Spelden

Wat was Nel Houwer – van Slingerland verrast toen zij in de viering van Sint Jansdag zondag 26 juni naar voren werd geroepen door Leen de Best, de voorzitter van de beheercommissie. Zij was de vrijwilligster van het jaar geworden van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. ,,Nu begrijp ik beter al die familieleden in de kerk”, aldus de totaal verbouwereerde Houwer. Maar ook vier kinderen van kinderkoor De Vrolijke Noot mochten op de vraag van dirigente en oprichtster Agnes Bol naar voren komen voor hun Gouden Duim, en drie van hen ook nog voor de Gouden Speld.

Houwer is al ongeveer 25 jaar actief betrokken bij vele terreinen in de parochiekern. Dat varieert van lectrice zijn in vele vieringen, voorgangster bij de avondwake en uitvaartdienst, lid van de bezoekersgroep, actief betrokken bij het individuele pastoraat en dan zijn er ook nog diverse andere activiteiten in de Katwijkse r.-k kerk waar zij jarenlang tijd voor vrij maakte. Een mooie oorkonde, de Joannes-kaars, een ‘struik’ van de beheercommissie en een klaterend applaus van alle kerkgangers vielen haar ten deel. .

Gouden Duim en Gouden Speld

De Gouden Duim, bestemd voor koorleden van De Vrolijke Noot die op het koor blijven t/m groep 8 kon door Bol worden overhandigd aan vier leden: Donna van Dijk, Angela Groen, Lucas Bijster Da Cruz en Martijn Hoevens (Lucy Schüttemeijer was verhinderd en ontving haar Gouden Duim op een ander moment.).
De eerste drie kregen ook een oorkonde en een Gouden Speld van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging. Deze is voor kinderkoorleden landelijk beschikbaar als ze vijf jaar koorlid zijn. Voorganger en de Katwijkse locatiereferent, pastor Cees van Vliet, reikte met een trotse blik de Gouden Duimen en Gouden Spelden aan. Ook voor deze koorkids was er natuurlijk een klaterend applaus van alle kerkgangers. Voor meer informatie over dit kinderkoor verwijzen we naar www.devrolijkenoot.be. En als er nu vijf koorleden stoppen, komen er na de zomervakantie dus ook weer plaatsjes vrij in dit unieke kinderkoor. Is het wat voor uw (klein)kind(eren)?

‘Heel Joannes toost en bruncht’ met een muzikaal toetje!

Na afloop van de viering werd er eerst met elkaar een toost uitgebracht op de parochiekern, de vrijwilligster van het jaar en de koorkids waarna er tot 12.00 uur een heerlijke ontmoeting met elkaar volgde. De aansluitende uitgebreide buffetbrunch in en om ‘de kleine JOANNES’ werd gevolgd door een mini-concertje van de Harmonie Katwijk op het schoolplein van De Horizon. Invaller-dirigent Sjaak Verloop nam de vijftig muzikanten van de andere jubilaris (125-jaar) mee op een muzikale reis en verraste zo de parochianen op hun Sint Jansdag. Om 14.00 uur werd deze dag, georganiseerd door de evenementencommissie, dan ook hier afgesloten met een klaterend applaus voor de muzikale inzet.
De foto’s in de rubriek ‘Fotogalerij’ en een breder verslag van deze activiteit  kunt u bekijken op de website www.joannesdedoper.nl. ,,Zo gaaf om dit met elkaar weer te mogen beleven na 2019, het is echt een feestje om elkaar zo te mogen ontmoeten”, aldus een oudere dankbare parochiaan na afloop.