‘P&P’ is voor ons geen ‘Parlevliet & Van der Plas’ maar ‘Piet en Peter’

Een zeer geslaagde Sint Jansdag ligt nu ruim een week achter ons. In een persbericht hebben we de vrijwilliger van het jaar en de Gouden Duimen en -Spelden van De Vrolijke Noot belicht zo ook het mini-concertje van de mede-jubilaris Harmonie Katwijk. Als evenementencommissie zijn we elk jaar maanden vooraf al aan het overleggen om te zoeken naar een leuke parochiële activiteit. Deze ‘toost en brunch’ met muzikaal toetje in het kader van ‘elkaar weer ontmoeten’ was er weer één om in te kunnen lijsten. Vooral met dank aan de vele vrijwilligers en stille krachten achter en voor
de schermen zoals Piet Hagenaars en Peter van Oorschot… onze eigen ‘P&P’.     

Want als de toost door Leen de Best, voorzitter van de beheercommissie, na de viering bij binnenkomst in ‘de kleine JOANNES’ wordt uitgebracht op de parochiekern, Nel Houwer – van Slingerland als vrijwilliger van het jaar en de kids van De Vrolijke Noot dan is er al veel gebeurd. Als evenementencommissie is het heerlijk om samen te mogen werken met Piet en Peter die voortdurend meedachten in de voorbereiding en zeker ook in de uitvoering op Sint Jansdag zelf. Het oogt allemaal zo simpel, maar voor ruim honderd parochianen moet het wel allemaal goed en snel worden ingevuld. En dat is ook deze Sint Jansdag meer dan gebeurd!

‘Denkend aan Sint Jansdag zie ik…’

Op deze vrije vertaling van het gedicht ‘Denkend aan Holland…’ van Hendrik Marsman vullen we de volgende dichtregels over deze dag in:

 • parochianen die genieten van het met elkaar in gesprek kunnen gaan binnen of buiten in het zonnetje;
 • onze Paulusma en Pelleboer in één persoon verenigd, Ruud van Nobelen ook een ‘P&P’ dus, die dagen met de weer-app in de hand ook nu weer met zijn tenten klaar stond bij een mogelijk slechtweer-scenario;
 • Herbert van Elteren, de directeur van RKBS de Horizon die direct vol trots het schoolplein beschikbaar stelde;
 • altijd parochianen die de evenementencommissie steunen / sponsoren om de Sint Jansdag helemaal af te kunnen maken;
 • pastor en locatiereferent Kees van Vliet, met tas om de schouder en koffiekopje in de aanslag zijn 36e parochiaan aanspreken;
 • Sjaak Verloop die als invaller-dirigent van de Harmonie Katwijk Rob Balfoort perfect en vol passie wist te vervangen;
 • helpende parochiële handen om alles goed te laten verlopen zoals ‘The Three Degrees’ achter de tafels van het buffetdiner;
 • vele waarderende woorden en felicitaties van mede-parochianen voor Nel Houwer – van Slingerland, de vrijwilliger van het jaar;   
 • hoe geruisloos en snel Piet en Peter met hulp van zoonlief de mensen bedienen, lege glazen en vuile bordjes en bestek ophalen en de glazen weer vullen met immer de grootste glimlach van Nederland;
 • Jan Meijer die vol trots als eerste zijn eigen kroket mag uitzoeken na het mistasten in 2019;
 • na het mini-concertje een korte en gezellige nazit met de 49 muzikanten van de Harmonie Katwijk in een dan al opgeruimde ‘de kleine JOANNES’;
 • om 14.30 uur het juiste moment om als evenementencommissie Piet en Peter ‘te struiken’ voor hun inzet deze dag.

Gelukkig hebben we de foto’s nog…

Zo kwam er een einde aan een heerlijke Sint Jansdag, het mocht weer na 2019. U kunt het nog een keer op uw gemak beleven want in de rubriek ‘Fotogalerij’ op de website www.joannesdedoper.nl staan alle foto’s van deze dag.

Gaan we als evenementencommissie nu op onze lauweren rusten? Nee hoor, want op enig moment gaan we na de financiële afsluiting van deze Sint Jansdag het natuurlijk ook met elkaar evalueren. Wat kon er anders, hoe ging het allemaal, welke geluiden hebben we kunnen beluisteren van parochianen? En… het klinkt misschien raar… dan borrelen ook al weer de eerste ideeën voor Sint Jansdag 2023 op, dus blijf ons maar volgen.

In het kader van alle jubileumactiviteiten van 175 jaar parochie in 2021, is nu het laatste het realiseren en uitgeven van het gratis boekje ‘Denkend aan vroeger’. Veel fotowerk met korte bijschriften en inleidende teksten uit de eerder verschenen serie van de hand van Richard Hulmer nemen u mee in een prachtige geschiedenis van onze parochiekern en naar unieke momenten waar we anno 2022 met zoveel vrijwilligers nog steeds reuzetrots op mogen zijn.

De evenementencommissie,
Joke Jongeneel,
Astrid van der Valk,
Hetty Mens (voorzitter),
Richard Hulmer,
Gerard Bol.