DrieKerkenBoodschap met Geloof, Hoop en Liefde

In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden zondagmiddag 21 augustus van 15.00 – 17.00 uur de deuren van  de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal tweehonderd belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een muzikaal onderdeel van de ‘Walking Message’ te beluisteren met als thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’. Deze drie woorden zijn voor de meeste mensen wel bekend. In populaire muziek worden deze woorden vaak gebruikt. Natuurlijk wordt er na afloop om 17.00 uur in de Open Hof Kerk, na de afsluitende woorden van Jan de Winter de voorzitter van de OV Katwijk aan den Rijn, ook aan de inwendige mens gedacht tot 18.00 uur.

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: ,,Geweldig om te zien dat we na de ‘Walking Lunch’ van 2019 en het ‘Walking Concert’ van 2021 het nu weer zonder beperkingen kunnen organiseren. We kunnen nu vaststellen dat de samenwerking tussen de drie kerken enthousiast verloopt en dat is toch geweldig. Geloof, Hoop en Liefde ten gehore brengen met muziek en zang. En dat gaan de bezoekers beleven op een eigentijdse manier. Wat zou het mooi zijn als de tweehonderd toegangskaarten snel uitverkocht zijn.”        

Ontmoeten en verbinden

De ontvangst is die dag om 14.40 uur bij de H. Joannes de Doperkerk. Daar begint om 15.00, na een woord van welkom, de ‘Walking Message’ met een optreden van het kinderkoor De Vrolijke Noot met liederen over ‘Geloof’. Om 15.30 uur loopt de hele groep naar de Dorpskerk om te luisteren naar het koor Voice of Joy rond het thema ‘Hoop’ En om 16.15 uur gaat iedereen naar de Open Hof Kerk voor een optreden van Cees Wassenaar en zijn muzikale vrienden rond het thema ‘Liefde’ met liederen uit de kleinkunst. In alle kerken zijn de liedteksten ook te volgen middels een beamerpresentatie. Het geheel zal worden gepresenteerd door wethouder Jacco Knape. Om 17.00 uur sluit de groep deze ‘Walking Message’ met elkaar af met een hapje en een drankje. In de feestgids en op sociale media van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn kunt u er zeker meer over lezen en zien.

Hoe, voor wie en wanneer?

Ouwehand: ,,Deze unieke DrieKerkenBoodschap wordt georganiseerd voor alle belangstellenden. Hierbij wordt met deze prachtige Oranje-activiteit het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’ middels mooie liederen ten gehore gebracht. Zeker in deze roerige tijden is dit thema dan ook zeer actueel. Om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen. De tweehonderd kaarten zijn vanaf maandag 25 juli t/m vrijdag 19 augustus te koop bij ‘Kluswijs’ en ‘De Roskam’. Lopen en luisteren naar ‘Geloof, Hoop en Liefde’ in drie kerken, wat voor jou deze zondagmiddag 21 augustus?”