Kinderen voor kinderen in Katwijkse r.-k kerk

Kinderen van De Vrolijke Noot die prachtige liederen zingen, een collecte voor kinderen in de sloppenwijken van Kibera in Kenia in het kader van een project voor Wereldmissiedag van de kinderen en de zorg voor de natuur waar Franciscus van Assisi centraal staat. Geschikter voor kinderen, hun (groot)ouders en andere familieleden, kan het toch niet worden gemaakt in de gezinsviering van parochiekern H. Joannes de Doper in Katwijk. Zondag 2 oktober om 9.30 uur is het thema dan ook ‘Dierenliefde van Franciscus’ en de voorganger is pastor Kees van Vliet. Kom jij ook? De kerkdeuren gaan aan de Kerkstraat 70 al om 9.00 uur open.

Agnes Bol, dirigente van kinderkoor De Vrolijk Noot: ,, Na de open repetitie op 1 septemberhebben we nu weer 43 kinderen in het koor, veelal hele jonge. Met de vele nieuwkomers was het stevig doorzingen op de repetities en… het is gelukt. We gaan in de gezinsviering heerlijke liederen zingen, te beginnen met het gastvrije ‘Iedereen is welkom’. Maar wat te denken van de themaliederen ‘Het lied van Franciscus’, ‘De kracht van Uw liefde’, ‘One big world’ en als afsluiter natuurlijk de prachtige klassieker ‘Dank U voor deze nieuwe morgen’! Dat wordt vast genieten.”

‘Dierenliefde van Franciscus’

Dit thema wordt in de viering ook vertaald in teksten en gebeden. De verjaardag van Franciscus, 4 oktober, is sinds 1930 in Nederland verbonden aan Werelddierendag. Hij zorgde in zijn leven voor de planten, de dieren, kortom… de zorg voor onze moeder aarde. Dan past in deze viering ook mooi de Wereldmissiedag van de kinderen. Er wordt dit weekend in alle katholieke kerken  stilgestaan bij de kinderen in de sloppenwijken van Kibera in Kenia. Het drinkwater moeten de mensen daar zelf halen bij waterstations. Er is geen riolering, het afvalwater loopt gewoon door de steegjes. Er zijn geen verharde wegen en geen huizen van steen. Hier wonen de armste mensen en ze wonen vlakbij een grote afvalberg. En het is er niet veilig. Daarom is de collecte voor dit doel van Wereldmissiedag van de kinderen bestemd. Kinderen zorgen voor andere kinderen op deze wereld. Na afloop van deze gezinsviering krijgen alle kinderen bij de kerkdeur ook een plaatje van Franciscus met tekst en vogelzaadjes aangereikt.

De Vrolijke Noot

Voor meer informatie over De Vrolijke Noot, kijk maar op hun Facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en hun website www.devrolijkenoot.be. Daar zijn ook al leuke filmpjes van wat optredens te zien en te beluisteren. Zaterdag 8 oktober zingt dit koor ook op uitnodiging om 12.30 uur in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Daar maken ze ook een mooi dagje uit van vergezeld door een bus parochianen die deze dag mee willen beleven.