De Vrolijke Noot ontroert in Sint-Janskathedraal Den Bosch

Zaterdag 8 oktober was het zover, veertig koorleden van De Vrolijke Noot gingen een échte koorreis maken naar Den Bosch om daar op uitnodiging te zingen. Er vertrokken maar liefst twee bussen, één met koorleden en begeleiding en één vol met parochianen en (groot)ouders! Bij het 15-jarige koorjubileum november 2021 nodigde Vincent Blom, de plebaan van de Sint-Janskathedraal uit Den Bosch, namelijk dit koor uit om als jubileumcadeautje een keer te komen zingen in deze schitterende kathedraal. Jaarlijks komen hier ongeveer één miljoen bezoekers over de drempel, kerkgangers en toeristen uit binnen- en buitenland.

De kinderen brachten eerst een bezoek aan kasteel Heeswijk voor een heerlijke rondleiding. Het kasteel waar zelfs de Franse Zonnekoning een avond had geslapen. Daarna werd er  doorgereisd naar de prachtige Sint-Janskathedraal. Imponerend voor alle kinderen, maar ook voor de meegereisde supporters. Zij waren in Den Bosch begonnen met een rondvaart welke je natuurlijk alleen maar af kon sluiten met een stevige hap in de enige echte Bossche bol en die verdween dus met smaak rap van ieders schoteltje. Daarna vertrokken ook zij naar de kathedraal in het zonnige Den Bosch.

Kippenvel bij kerkgangers en toeristen

Dirigente Agnes Bol van kinderkoor De Vrolijke Noot: ,,Bij het inzingen kregen we direct kippenvel bij het geluid wat er klonk. Wauw! Er waren ook heel wat mensen die deze viering om 12.30 uur bijwoonden. Met daarnaast alle toeristen die ondertussen doorlopend de schitterende kathedraal bezochten en daar plots onze kinderen hoorden zingen. Heel veel filmpjes en foto’s werden er van ze gemaakt. In welke plaatsen in Nederland en in het buitenland zullen deze wel niet worden vertoond? Na afloop van de viering liepen we met de plebaan en broeder Jan van het klooster in optocht naar de Mariakapel waar alle kinderen een kaarsje mochten opsteken en waar nogmaals het meerstemmige ‘Avé Maria’ door de kinderen werd gezongen. Veel mensen stonden daar met de tranen in hun ogen.” Na de viering werden de kinderen getrakteerd op pannenkoeken in de plebanie en een beklimming van de toren van de Sint-Janskathedraal. Na afloop kregen ze ook een torendiploma. De supporters genoten ook met volle teugen van de viering waarna zij een lunch nuttigden en een bezoek brachten aan het stadsklooster Damiano met broeder Jan. Rond half zes arriveerde iedereen weer in Katwijk met een prachtige herinnering aan deze dag!

De Vrolijke Noot

Voor meer informatie over De Vrolijke Noot, kijk maar op hun Facebookpagina ‘Kinderkoor De Vrolijke Noot’ en hun website www.devrolijkenoot.be. Op de parochiële website www.joannesdedoper.nl komt u in de rubrieken ‘Fotogalerij’ en ‘Filmpagina’ wat foto’s en filmpjes van deze unieke koordag van De Vrolijke Noot tegen.