Quiltverkoopdag en uitleg, waar vind je het?

,,Ik had stoffige beelden bij het woordje quilten, maar machtig mooi wat ik hier zag.” ,,Ik heb ook wat gekocht gezien het goede doel dat hieraan was verbonden.” ,,Wat een gave uitleg over hoe ze zoiets maken, nooit geweten.” ,,Wat mij betreft start omroep MAX volgend jaar de nieuwe serie ‘Heel Holland quilt’ en dan mogen deze dames van mij meedoen.” Zomaar vier mogelijke reacties na afloop van het bezoek aan de verkoopdag van de quiltgroep ‘de Bonnette’. Deze wordt zaterdag 22 oktober van 10.00 – 14.00 uur georganiseerd in ‘de kleine JOANNES’ aan de Kerkstraat 68 in Katwijk aan den Rijn.   

Er is weer quilthard gewerkt om een gevarieerd aanbod te hebben op deze traditionele verkoopdag, weer voor het eerst na twee barre coronajaren. Natuurlijk is er met het aanbod aandacht voor pakjesavond en de kerstdagen. Maar er is veel meer te koop zoals o.a. gebreide sokjes / sloffen voor groot en klein. Voor iedere leeftijd is er wel iets te koop. Ibolyka Meijer van de quiltgroep ‘de Bonnette’: ,,Er is voor het hele jaar door deze zaterdag bij ons te koop. Wilt u thuis ook aan de slag? Wij verkopen ook quilt- en andere handwerkpakketten om zelf iets te maken. Maar heeft u nog geen idee of zoekt u een mooie stof… kom ook gerust langs. We hebben echt leuke, gave stofjes voor de verkoop.”

Steunen van lokaal doel…Voedselbank Katwijk!

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. Meijer: ,, Er is nu heel bewust gekozen voor een doel dichtbij… de Voedselbank Katwijk. We hebben allemaal kunnen lezen dat er deze maanden nu drie keer zoveel aanvragen bij hen zijn binnengekomen. Zij hebben echt alle hulp nodig en dat is niet alleen bij het verdelen van voedsel. Ze doen namelijk veel meer, wat te denken van een gratis kapper, de speciale kledingwinkel en ook op andere terreinen worden mensen bij onze voedselbank in Rijnsburg geholpen. Daar willen wij met onze opbrengst op deze quiltverkoopdag een steentje aan bijdragen. Helpt u mee?” 

 U komt toch ook?

Met alle aankopen wordt dit lokale goede doel dus gesteund. Dat moet toch een extra goed gevoel geven met de decemberfeestdagen in het vooruitzicht? ,,Natuurlijk vertellen we u ook graag van alles over hoe we zo’n quilt maken. U mag ook echt alles aan ons vragen. En van een heerlijk kopje koffie- of thee, kosten € 1,-,kunt u bij ons ook genieten tijdens uw bezoek. O ja, en u kunt alleen contant betalen”, aldus de immer enthousiaste Meijer.
De leden van de quiltgroep komen iedere maandagochtend van 9.00 – 11.30 uur samen in de pastorie van de H. Joannes de Doper-kerk in de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. Dat is uitgezonderd de vakantietijd.