Vieren in de r.-k kerk tot en met oud en nieuw

De kreet ‘It giet oan!’is er niet alleen voor de rayonhoofden bij winterse schaatsverwachtingen, maar ook voor de komende kerstvieringen in alle Nederlandse kerken. Waar we in 2021 nog tot 17.00 uur live konden vieren is nu gelukkig alles weer  mogelijk, ook in de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. De kerkdeuren aan de Kerkstraat 70 gaan dus wijd open om iedereen uit te nodigen. Kunt u niet aanwezig zijn of wilt u het achteraf terug bekijken en beluisteren? Ook dat is mogelijk! Heerlijk weer schouder aan schouder zittende in de aangeklede kerkbanken, samen zingende over de herders en jubelende engelenkoren. Heeft u dat ook zo gemist? Kom dan zeker langs bij één van onderstaande vieringen. 

‘Een stralende nacht’

De kerstgezinsviering zaterdag 24 december is om 18.30 uur met kinderkoor De Vrolijke Noot en voorganger pastoor Franken. Het mooie project van de kinderwoorddienst wordt dan ook afgesloten. Het thema is ‘Een stralende nacht’ en met vele kerstliedjes zeker een heerlijke viering om in de kerk of thuis samen mee te zingen. De nachtmis op kerstavond is om 20.30 uur met Cantemus en als voorganger ook weer pastoor Franken.    

Viert u mee op eerste- en tweede kerstdag? 

Zondag 25 december, op het hoogfeest van Kerstmis, is de communieviering om 9.30 uur met Vocalis en als voorganger pastoraal werker Zuidersma.
‘Feest in de stal’ maandagochtend 26 december? Om 9.30 uur worden alle kinderen uitgenodigd om op bezoek te gaan bij de kerststal in de r.-k kerk. Mogen papa’s en mama’s en opa’s en oma’s ook mee? Ja natuurlijk, want het is een prima plek waar het kerstverhaal aan de kleinsten wordt uitgelegd, er wordt meegezongen met kerstliedjes op de beamers ondersteund door pakkende filmpjes, gebeden en nog veel meer. Gerard Bol zal als herbergier de deuren van zijn herberg wijd openzetten voor deze ontmoeting. Omdat we op geboortebezoek gaan, vragen we de kinderen om een cadeautje mee te nemen, een knuffeltje. Deze worden bij de stal verzameld in manden en na afloop aan een goed doel geschonken om andere kinderen blij te maken. Doet u mee?  
Bol: ,,Het feest in de stal is bestemd voor iedereen, waar oud en jong op zeker met een echt kerstgevoel na een stief half uurtje de kerk zal verlaten. Ook deze ontmoeting is thuis natuurlijk live via de website te volgen waar u natuurlijk ook met de (klein)kinderen heerlijk kunt meezingen en –genieten! Mooier kan deze tweede kerstdag toch niet beginnen?”

Vieringen rond de jaarwisseling

De oudejaarsviering, een gebedsviering, is zaterdag 31 december om 19.00 uur met Cantemus en gebedsleider Noordermeer. Zondag 1 januari, nieuwjaarsdag, is er om 11.00 uur een viering met pastor van Vliet.
Via de website www.joannesdedoper.nl kunt u alle vieringen live volgen via ‘Live beamer uitzending Joannes de Doper’ of terug bekijken en beluisteren via ‘Beamer Uitzending Gemist’ (even naar beneden scrollen voor de meest recente viering). Samen Kerstmis, ja gezellig!