Vocalis zingt samen met u de kerstdagen in

Nachten die stil zijn, midden in winternachten, een welkomstlied, ontsprongen rozen, pril geluk na de geboorte in een stal, engelen die we horen zingen om af te sluiten met een gezongen eer aan God! Het wordt allemaal met en door alle aanwezigen gezongen met het koor Vocalis. Wanneer?
Bij de kerstsamenzang zaterdag 10 december om 20.00 uur in de sfeervol versierde  kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan de Kerkstraat 70. Vocalis zal ook zeven prachtige Engels- en Nederlandstalige meerstemmige kerstliederen ten gehore brengen. Alles staat onder leiding van dirigent en muzikaal begeleider Niek van der Meij. De entree is natuurlijk gratis, dus komt allen tezamen, en de kerkdeuren gaan om 19.30 uur open.

Vocalis, bestaande uit 35 koorleden, heeft in enkele repetities een pakkend en verrassend repertoire ingestudeerd. Maar de nadruk ligt vooral op het samen zingen van zeven bekende kerstliederen. Er is 10 december niet alleen veel te horen maar ook te zien, en zeker niet alleen op de beide beamerschermen waar alle teksten ook gepresenteerd worden. En… u zit in dit uurtje, rond 21.00 uur wordt immers het laatste kerstlied gezamenlijk gezongen, ook comfortabel op de fraaie kerkbankbekleding.

Midden in de winternacht ging de kerkdeur open…

Agnes Bol, voorzitter van het koorbestuur: ,,Het is zo mooi om te horen hoe je koorleden bij repetities ziet groeien in ook de moeilijke kerstliederen. Maar dat zijn dan ook vaak de melodieën die de hele week in je hoofd blijven spoken. Wat denk je dat het met ons als koorleden doet als we alle aanwezigen vol verve hun zeven kerstliederen horen en zien meezingen? Daar krijgen wij weer kippenvel van. Twee redenen dus om deze kerstsamenzang te komen bezoeken. Samen gaan we er iets moois van maken. Uw waardering kan rond 21.00 uur in klinkende munt of briefpapier worden getoond bij de deurcollecte na afloop. Een uurtje samen de kerstdagen in zingen, gezellig en sfeervol toch? Wat zou het toch mooi zijn als iedereen schouder aan schouder in de kerkbanken komt te zitten. Bent u van plan om te komen, neem dan gerust iemand anders mee en meer mag ook. Komt allen dus zaterdag 10 december, kom tezamen zou ik zeggen!”