Glas-in-loodraam loopt bij viering in de gaten

Na de viering van zondag 5 februari werd Martien van Stijn als lid van de technische commissie door diverse parochianen aangeschoten. Waar ging het over? Het leek bij één van de glas-in-loodramen achter het altaar alsof daar een gat in zat. Geen gat in de ozonlaag, in de begroting of in je hand maar… ook niet in dit glas-in-loodraam. De zichtbare lichte plek, zie de foto’s, is echter geen gat maar een stukje transparant noodglas. Van Steijn is blij met zoveel betrokken blikken van medeparochianen. Hij wil graag de gelegenheid benutten om het uit te leggen zodat iedereen weer rustig kan slapen en de voicemail bij het parochiekernsecretariaat niet compleet wordt ingesproken.

Van Stijn: ,,Het oorspronkelijke stukje gebrandschilderd glas ging steeds meer verbleken en moet uiteindelijk vervangen worden. Een nieuw stukje glas is nu in de maak bij een gespecialiseerd bedrijf en zal t.z.t. weer in het glas-in-loodraam worden geplaatst. Vanuit de technische commissie zal dit door mijn collega, Peter Mens, worden begeleid. Dan is ook dit euvel weer verholpen. Tot slot wil ik alleen nog maar kwijt dat ik het prachtig vind als er zo wordt gereageerd. Is de slogan bij de jaarlijkse Actie Kerkbalans ook niet ‘Samen zorgen voor de kerk van morgen’?”  

Eind goed glas goed?

Vrijdagochtend 10 februari stak een trotse Van Stijn zijn neus om de hoek van het parochiekernsecretariaat op de pastorie. Daar toonde hij de foto van het herstelde glas-in-loodraam wat die ochtend juist was hersteld door twee medewerkers van ‘Glas-in-loodspecialist Oud Rijswijk’. Met dank aan de opmerkzame parochianen en de voortvarende aanpak van de vrijwilligers van de technische commissie! Van Stijn: ,,Samen zorgen voor onze kerk van morgen!”