Met elkaar bezinnend door de veertigdagentijd (deel 4)

Iedere vrijdag staat er een overdenking in de digitale nieuwsbrief in deze veertigdagentijd op weg naar Pasen. Om ons voor te bereiden, om stil te staan wat Pasen, de opstanding van Jezus voor ons betekent. Wat het nu nog betekent in deze tijd. Mogen we een moment de tijd nemen voor inkeer en reflectie en zo de veertigdagentijd ook echt beleven als een bijzondere, als een heilige tijd. Dit weekend van zondag 19 maart lezen we Lucas 14: 15-24. ‘Gelukkig al wie zal deelnemen aan de maaltijd in het koninkrijk van God!’

Het grote feest  

In een wereld vol drukte en rumoer valt het niet mee om de stem van God te onderscheiden. Er zijn vaak zo veel activiteiten en uitnodigingen om uit te kiezen dat je er keuzestress van zou krijgen. Het koninkrijk van God klinkt als een heerlijke plek, maar we hebben geen haast, want er is hier ook veel moois en interessants te beleven. Ons gezin, ons (vrijwilligers)werk, onze sport en onze dromen gaan nu nog even voor. Het kan verleidelijk zijn om (nog) niet op de uitnodiging van God in te gaan. Maar bedenk wel: als God je vraagt om iets goeds op te geven, is Hij van pan om er iets beters voor terug te geven. Vraag aan u aan jou: ‘Wanneer heb jij je geroepen gevoeld door God? En ben je op zijn uitnodiging ingegaan?’

Toch ook weer een uitnodiging, maar toch geen keuzestress?

Over het passieconcert ‘Who is this King?’ van Vocalis, vrijdagavond 31 maart om 20.00 uur uitgevoerd in onze kerk kunt u binnenkort zeker meer lezen in de digitale nieuwsbrief en op onze website.
Maar waar deze bezinning gaat over o.a. het kiezen uit uitnodigingen willen we deze uitnodiging hier al onder uw aandacht brengen. Voorafgegaan door een drietal liederen uit ‘The Jerusalem Passion’, verzorgd door een ‘kleinkoor’ van Vocalis, wordt dit passieconcert zeker een prachtig muzikaal, bezinnend moment in uw veertigdagentijd. Krijgt deze een plekje in uw (digitale) agenda?