We steken een kaars aan voor…

We steken een kaars aan voor dhr. Leendert de Best, roepnaam Leen. Hij was de voorzitter van de beheercommissie van onze parochiekern. Leen is geboren op 3 februari 1951 en vrijdag 3 maart overleden. Hij woonde in de Zuidstraat 27 in Katwijk. Donderdag 9 maart om 10.00 uur is de uitvaartdienst in de Dorpskerk aan de Kerklaan in Katwijk aan de Rijn waarbij ds. Binnendijk zal voorgaan en pastor van Vliet ook zal spreken namens de parochie H. Augustinus, waarna hij begraven wordt op Duinrust in Katwijk Zee. Heer, geef zijn ziel de eeuwige rust, en moge het eeuwige Licht hem verlichten, opdat hij moge rusten in vrede. Amen.

.

In memoriam Leen de Best (1951-2023)

Geschrokken en verdrietig delen wij het overlijden mee van Leen de Best. Op vrijdag 3 maart 2023 is hij op 72-jarige leeftijd overleden. Leen laat zijn partner, kinderen en kleinkinderen achter en zal gemist worden door allen die hem gekend hebben. Leen was een man met een groot hart. Hij was zeer maatschappelijk betrokken en zette zich vol overgave in voor verschillende instellingen, waaronder onze parochiekern. Zo was hij onder andere voorzitter van de beheercommissie, waarbij hij actief meedacht bij nieuwe ontwikkelingen en contacten onderhield met het pastoraal team, de pastoraatsgroep en de contactpersonen van de andere parochiekernen.

Via ons parochieblad De Augustinus onderhield hij contact met u in zijn maandelijkse voorwoord. Maar ook daarbuiten was Leen een zeer actieve persoonlijkheid. Zo was hij bijvoorbeeld voorzitter van K&O, waarbij hij betrokken was bij de vorming van een nieuw toekomstig cultuurcentrum. Hij bracht mensen samen en zorgde voor een positieve dynamiek binnen de organisaties waar hij bij betrokken was.
Leen was een aimabele man die altijd voor anderen open stond. Hij kon een bron zijn van inspiratie en motivatie voor velen. Zijn inzet en zijn warme persoonlijkheid zullen gemist worden door iedereen die hem gekend heeft.
Leen, rust in vrede. Wij zullen je niet vergeten en dankbaar blijven voor alles wat je voor ons hebt betekend.

Beheercommissie H. Joannes de Doper,
Peter Noordermeer, Sandra van der Bent en Paul van Houwelingen.