‘Who is this King?’ 31 maart in onze kerk  

‘Ik had dit voor geen goud willen missen’. ‘Niet te geloven dat in een aantal repetities dit ervaren middenkoor Vocalis deze passiecantate zo heeft kunnen instuderen’. ‘Zo’n inspirerend begin van de Goede Week kan ik me niet meer heugen’. ‘Die Niek van der Meij achter de piano is toch wel een virtuoos!’ Zomaar vier reacties van verschillende bezoekers aan de passiecantate ‘Who is this King?’ na afloop van de uitvoering vrijdag 31 maart om 20.00 uur in onze kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. Ik hoor u als trouwe lezer van de digitale nieuwsbrief en / of onze website al denken: ,,Maar hoe kunnen deze reacties er nu al zijn, zij moeten immers nog gaan zingen?” Helemaal gelijk, maar het verloop van de repetities tot op heden op de vaste donderdagavond wijst naar een prachtige en zeer inspirerende uitvoering van dit passiestuk.

‘The Jerusalem Passion’ vooraf

Deze passiecantate, eerder uitgevoerd door het passieprojectkoor Vocalis in 2017, is een mooie en unieke gelegenheid om het alom bekende passieverhaal op een eigentijdse wijze te beleven. Daar hoeft u geen uren voor op een houten stoeltje te blijven zitten. Om in de juiste sfeer te komen worden er voorafgaand aan de passiecantate door een kleinkoor van Vocalis drie liederen ten gehore gebracht uit ‘The Jerusalem Passion’ van Murray Wylie.

Passiecantate met passende beelden

Daarna volgt de schitterende passiecantate ‘Who is this King?’ Deze passiecantate van de componisten en tekstschrijvers Joseph M. Martin en Lloyd Larson bevat tien liederen. Echt elke liedtekst is raak en komt zeker bij u binnen en middels de beamers worden naast de liedteksten passende- en pakkende beelden geprojecteerd. Twee speciaal uitgezochte stemmen zullen de verbindende teksten uitspreken, teksten die u zeker tot nadenken zullen stemmen in de aanloop naar de Goede Week..

U komt toch ook?

Natuurlijk kunt u op een vrijdagavond om 20.00 uur vele andere invullingen bedenken, om te beginnen met een half uurtje ‘banken’ bij een mogelijke herhaling van GTST, maar het live aanwezig zijn bij de uitvoering van deze passiecantate ‘Who is this King?’ mag u zeker niet missen. En het is ook heel gemakkelijk, want er hoeft geen entreekaart te worden gekocht, de entree is gratis, en om 19.30 uur gaan de kerkdeuren al open om iedereen tijdig een goede en zachte zitplek te kunnen bieden. Bent u fysiek niet in staat om vrijdagavond 31 maart naar de kerk te gaan, middels de website www.joannesdedoper.nl kunt u het live volgen via ‘Live beamer uitzending Joannes de Doper’ en later kunt u het ook terug beluisteren en bekijken wat de beamerprojecties betreft op deze site bij ‘Beamer Uitzending Gemist’ (even naar beneden scrollen). U bent allen dus van harte welkom en de toegang is gratis. Ter bestrijding van de kosten wordt er bij het verlaten van de kerk na afloop van deze uitvoering wel een deurinzameling gehouden. Wat is deze start van de Goede Week u waard?