Vrijwilligers 2023… van de mededelingen naar de koffie!

Aan het einde van de viering zijn er altijd nog enkele mededelingen van de lector. Eerst wat er zoal de komende week belangrijk is in onze Augustinusparochiekern. De laatste twee mededelingen betreffen meestal de bloemengroet en eens per maand deze uitnodiging: ,,U bent allen na afloop van deze viering van harte welkom in ‘de kleine JOANNES’ voor de koffie. Dus op naar de koffie en even gezellig na- en bijpraten met kennissen en medeparochianen. Eerst de jassen ophangen en dan naar de grote zaal waar we ontvangen worden door ‘P&P’. Nou niet meteen denken aan een zeer bekend Katwijks visserijbedrijf, maar bedoeld worden hier natuurlijk ‘Piet en Peter’. De beide heren staan achter de bar en voorzien ons van de vers gezette koffie / thee en ook de schalen met lekkere koekjes staan klaar.

Vooraf hebben de heren de grote zaal ingericht, tafels en stoelen klaargezet en als het druk kan worden ook nog een paar statafels neergezet. Piet is de beheerder en verhuurder van ‘de kleine JOANNES’ namens de parochiekern en Peter is zijn trouwe compagnon. Het is toch best een hele taak om het beheer van ons parochiehuis goed te volbrengen. Het gaat natuurlijk niet alleen over die koffie na de viering, maar ook het verzorgen van diverse evenementen die hier georganiseerd kunnen worden. En ook dat doen de heren graag en met verve. Stel je voor, je wilt graag een verjaardag vieren in ‘de kleine JOANNES’. Ga dan maar eerst even praten met Piet en hij geeft je alle informatie die je nodig hebt. Maar hij geeft je ook advies over wat er wel en niet mogelijk is. Als je al je wensen hebt neergelegd bij het tweetal, kan je er zeker van zijn, dat alles goed geregeld gaat worden.

Van schoppen troef tot kavel 211!

Maar door het hele jaar door zijn er ook allerlei kleinere- en grotere bijeenkomsten waarvoor toch wel het een en ander moet worden geregeld. Neem alleen de maandelijkse kaartavond op maandag met de fraaie en opvallende begintijd van 19.45 uur? Dan zijn er ook de parochiële werkgroepen die ook graag gebruikmaken van het gebouw. Er zijn twee ‘vrouwenavonden’ per jaar en er is ook een jaarlijkse seniorenochtend met koffie en gebak, met ook nog een lekker drankje en een lunch. En wat te denken van de traditionele jaarlijkse kerkenveiling? Een hele avond worden de bezoekers voorzien van koffie en drankjes en lekkere hapjes door Piet en Peter. De grote zaal is dan ook nog eens zo omgebouwd zodat de veilingmeester vanaf zijn verhoging alles goed kan overzien.

Afterparty jubileumviering verzorgd door P&P meteen geelwit randje

Zo zijn er nog meer verschillende activiteiten, die door de beide heren werden begeleid. Een heel bijzondere gebeurtenis was tijdens de viering van het 175-jarig bestaan van onze parochie in 2021. En ‘de kleine JOANNES’ werd uitgebreid met de parkeerplaats, maar ook nog met het schoolplein van de Horizon. Hier werden tafels en stoelen neergezet en er werd ook een soort bar buiten neergezet. De bezoekers kwamen daar na die jubileumviering met de bisschop van Rotterdam niets te kort. Gelukkig was het prachtig weer en mede dankzij ‘P&P’ werd het een geweldige viering van ons parochie(kern)jubileum.
Lang niet alle bijeenkomsten en activiteiten in ‘de kleine JOANNES’ zijn hier genoemd. Er zijn er nog meer, maar als er iets gedaan moet worden zijn de beide heren altijd bereid en doen ze hun uiterste best. We mogen als parochiekern blij zijn met Piet en Peter en hopen dat zij het nog lang mogen volhouden. Wij zijn hen dankbaar voor hun immer goede zorgen. Ook zij werken op deze manier mee, aan het voortbestaan van onze parochiekern. Bedankt P&P!

Richard Hulmer