Een muzikale boottocht met Cantemus

Wat een geweldig dagje uit was het met ons eigen vertrouwde koor Cantemus. Na lang wachten i.v.m. corona en het zoeken naar iets wat voor ons allen haalbaar zou zijn was het dan eindelijk zover. Op donderdag 22 juni, een prachtige zomerdag, gingen wij met dertig personen vol verwachting naar de Zwaaikom om daar op een boot te stappen van Rederij van Hulst voor een rondvaart door de Leidse- en Zuid-Hollandse wateren. Wat was het geweldig. Hoewel de gemiddelde leeftijd tachtig jaar was hebben wij genoten als pubers van het varen, de koffie met gebak, het warm en koud buffet en als kers op de taart heerlijke toetjes.

Onze huisaccordeonist Martien van Stijn, die zeker niet onder deed voor de befaamde John Woodhouse, heeft ons vermaakt met oud-Hollandse liedjes. Wat doe je dan als koor? Meezingen en dat natuurlijk uit volle borst. Soms klonk het wel wat vals, maar we misten onze steun en toeverlaat Niek van der Meij die altijd de valse nootjes eruit vist. Dank aan iedereen die aanwezig was en er voor heeft gezorgd dat wij als koor deze dag niet snel zullen vergeten.