Klaterend applaus, Gouden Duimen en -Spelden

Wat was Jan Meijer verrast toen hij in de viering van Sint Jansdag zondag 25 juni  naar voren werd geroepen door Philippe de Milliano, voorzitter van de beheercommissie. Hij was de vrijwilliger van het jaar geworden van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk. ,,Nu begrijp ik beter al die familieleden in de kerk”, aldus de totaal verbouwereerde Meijer. Maar ook vier kinderen van kinderkoor De Vrolijke Noot mochten op de vraag van dirigente en oprichtster Agnes Bol naar voren komen voor hun Gouden Duim, en twee van hen ook nog voor de Gouden Speld van het bisdom Rotterdam.

Meijer is al ongeveer 25 jaar actief betrokken bij de collectanten en de garde. In deze functie zijn het zeker in de coronajaren voor hem en andere gardeleden best zware tijden geweest door voortdurende wisselende regelgeving. Daarnaast zet Meijer zich ook al vele jaren als lid van de tuincommissie in voor het onderhoud van het groen rondom de kerk en de pastorie. Een vrijwilliger waar je altijd een beroep op kan doen! Daarom was er voor hem een mooie oorkonde, de Joannes-kaars, een ‘struik’ van de beheercommissie en een klaterend applaus van alle kerkgangers.

Gouden Duim en Gouden Speld

De Gouden Duim, bestemd voor koorleden van De Vrolijke Noot die op het koor blijven t/m groep 8, kon door Bol worden overhandigd aan vier leden: Mats van Kampen, Emelie Remmerswaal, Laura de Pater en Renée Hoek. De eerste twee kregen ook een oorkonde en een Gouden Speld van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging. Deze is voor kinderkoorleden landelijk beschikbaar als ze vijf jaar koorlid zijn. Bol reikte met een trotse blik deze Gouden Duimen en Gouden Spelden uit. Ook voor deze vier koorkids was er natuurlijk een klaterend applaus van alle kerkgangers. Voor meer informatie over dit kinderkoor verwijzen we naar www.devrolijkenoot.be. En als er nu vier koorleden stoppen, komen er na de zomervakantie dus ook weer plaatsjes vrij in dit unieke kinderkoor. Is het wat voor uw (klein)kind(eren)?

‘Heel Joannes toetjest’ met een reizende tentoonstelling!

Na afloop van de viering was er op het kerkplein een gezellige, ontmoetende ‘koffie-plus’ tot 12.00 uur. Daar was ook al de gelegenheid om de zeventien panelen van de reizende tentoonstelling van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jezus in Jeruzalem te bekijken na een introductie door Astrid van der Valk, lid van die ridderorde.  De aansluitende uitgebreide buffetbrunch in en om ‘de kleine JOANNES’ werd afgesloten met een schitterend toetjesbuffet. Parochianen hadden zich uitgesloofd in de keuken en de waardering kwam er van alle parochianen… alles ging op. De ‘Torta de la Laranja’ van Anneke van der Valk kreeg applaus van alle aanwezigen en zo ook eeuwige roem. Om 14.00 uur werd deze Sint Jansdag, georganiseerd door de evenementencommissie, ook nu weer afgesloten met louter blije gezichten.
De foto’s van deze Sint Jansdag in de rubriek ‘Fotogalerij’ kunt u bekijken op deze website. ,,Zo gaaf om dit met elkaar weer te mogen beleven na die coronajaren, het is echt een feestje om elkaar zo te mogen ontmoeten”, aldus een oudere dankbare parochiaan na afloop.