DrieKerkenBoodschap met ‘Te land, ter zee en in de lucht’

In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden zondagmiddag 20 augustus van 15.00 – 17.00 uur de deuren van  de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal 250 belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een muzikaal onderdeel van de ‘Walking Message’ te beluisteren met als thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Dat is ook het thema van de O.V. door het honderdjarig bestaan van de Katwijkse Reddingsbrigade. In de populaire muziek en geestelijke liederen worden deze woorden ook vaak gebruikt. Natuurlijk wordt er na afloop om 17.00 uur in de Open Hof Kerk ook aan de inwendige mens gedacht tot 18.00 uur.

Johan Haasnoot

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: ,,Geweldig om te zien dat we na de ‘Walking Lunch’ van 2019, het ‘Walking Concert’ van 2021 en het succes van de ‘Walking Message’ van 2022 nu weer gezamenlijk een muzikale boodschap kunnen brengen. We kunnen vaststellen dat de samenwerking tussen de drie kerken enthousiast verloopt en dat is toch geweldig. Het thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’ gaan we ten gehore brengen met muziek en zang. En dat gaan de bezoekers beleven op een eigentijdse manier. Wat zou het dan ook mooi zijn als de 250 toegangskaarten snel uitverkocht zijn.”   

Ontmoeten en verbinden

Cees Wassenaar

De ontvangst is die dag om 14.40 uur bij de H. Joannes de Doperkerk. Daar begint om 15.00 uur, na een woord van welkom, de ‘Walking Message’ met een optreden van een parochieel projectkoor met liederen over ‘Land’. Om 15.30 uur loopt de hele groep naar de Dorpskerk om te luisteren naar een orgeluitvoering van Johan Haasnoot rond het thema ‘Zee’ En om 16.15 uur gaat iedereen naar de Open Hof Kerk voor een optreden van het ‘Op Maat Ensemble’ onder leiding van Cees Wassenaar rond het thema ‘Lucht’. In alle kerken zijn de liedteksten ook te volgen middels een beamerpresentatie. Verbindende teksten worden ook in alle kerken uitgesproken door Jaco van der Bent. Om 17.00 uur sluit de groep deze ‘Walking Message’ met elkaar af met een hapje en een drankje. In de feestgids en op sociale media van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn kunt u er zeker meer over lezen en zien.

Hoe, voor wie en wanneer?

Midden koor Vocalis

Ouwehand: ,,Deze unieke DrieKerkenBoodschap wordt georganiseerd voor alle belangstellenden. Hierbij wordt met deze prachtige Oranje-activiteit het thema ‘Te land, ter zee en in der lucht’ middels mooie en zeer gevarieerde liederen ten gehore gebracht. Om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen. De 250 kaarten zijn vanaf maandag 24 juli t/m zaterdag 19 augustus te koop bij ‘Kluswijs’ en ‘De Roskam’ (hier ook ’s avonds). Mogelijke resterende kaarten kunt u zondag 20 augustus vanaf 14.40 uur kopen bij de H. Joannes de Doperkerk. Lopen en luisteren naar ‘Te land, ter zee en in de lucht’ in drie kerken, wat voor jou deze zondagmiddag 20 augustus?”