Juf Agnes Bol gaat met pensioen

Juf Agnes Bol, voor u een bekend parochiegenoot én dirigent van kinderkoor De Vrolijke Noot, gaat na 44 jaren met pensioen. Dit betreft natuurlijk het onderwijsveld waar zij met veel toewijding en passie op meerdere scholen heeft gewerkt.
De laatste 27 jaren heeft ze op basisschool RKBS de Horizon gewerkt en heeft daar veel mooie herinneringen opgebouwd en nu dan ook achtergelaten.

In de plaatselijke krant liet ze al enkele mooie quotes optekenen, waarvan de volgende ook haarzelf het beste typeert: ‘Kinderen groeien meer van complimenten dan van terechtwijzingen’.

En met dit motto heeft Agnes in al die jaren misschien wel meer dan 1200 kinderen in de klas gehad. Wat boffen die kinderen dat ze deze gepassioneerde juf mochten meemaken. Zij kennen juf Agnes als altijd positief en energiek en soms ‘duidelijk’, maar dan alleen als het nodig was.
Ook collega’s zijn vol lof over haar. Op persoonlijk vlak worden woorden als attent en complimenteus vaak genoemd. Maar ook als leerkracht zal Agnes gemist worden, vooral vanwege haar koersvaste en gepassioneerde rol binnen het team.

Agnes zal het werken voor de groep echt gaan missen. Zij vind het beroep van leerkracht echt het mooiste beroep van de wereld. In het woord beroep zit ook de verwijzing naar het woord ‘roeping’, en dat typeert ook haar toewijzing. Een heerlijk vak, want geen schoolweek is het zelfde en de kinderen geven ook zoveel terug.

Het pensioen van Agnes zal wel een andere invulling kennen dan velen denken bij het woord ‘pensioen’. Met kinderkoor De Vrolijke Noot hoopt zij nog jaren door te gaan en ook als ‘oppas-oma’ zal zij weer op het schoolplein van de Horizon te zien zijn wanneer zij haar kleinkind(eren) ophaalt van school.

Over het schoolplein gesproken: de Horizon heeft op dit plein ook een echt podium. Als bedankje voor alles wat zij voor de Horizon heeft gedaan heeft de Oudervereniging het podium met een mooi naambord omgetoverd tot het Agnes Bol Podium. Op die manier blijft zij voor altijd verbonden met de Horizon.