‘Vrijwilligers worden niet betaald, maar ze zijn goud waard’

Deze bekende uitspraak, in het kader van het omdenken, kreeg zondag 10 september na de viering handen en voeten in en om ‘de kleine JOANNES’. De pastoraatgroep-leden wachtten in kleurrijke en schitterende circuskleding alle kerkgangers voor de kerk op. De traditionele parochiekernfoto werd eerst gemaakt en toen met alle, en vele, vrijwilligers op naar ‘Circus Joannes’. Muziek in de piste, negen circusspelen, genoeg te drinken met deze tropische temperaturen, mooie gesprekken en een echte circushap als afsluiting met een broodje knakworst en frietjes toe waren de bouwstenen van een paar mooie uurtjes samen. Een feestelijk ‘dankjewel’ aan alle vrijwilligers voor hun inzet afgelopen werkseizoen. Gelukkig hebben we de foto’s nog in de rubriek ‘Fotogalerij’.

Na een kort, pakkend woord van welkom aan alle vrijwilligers door Philippe de Milliano, de voorzitter van de beheercommissie, werd het feestlied ‘In de circustent’ door Marloes Jongeneel ingezet en alle aanwezigen zongen uit volle borst mee:

Er is altijd iets
waar je goed in bent.
Jij bent ook een ster
in deze circustent.
God heeft jou zelf gemaakt
gaf je veel talent.
Laat iedereen maar zien
waar je goed in bent.

Werd de circusmuziek afgespeeld dan schoven de negen groepen vrijwilligers door naar een volgend circusonderdeel om te spelen. Dat varieerde van kegelen, Jenga, stokvangen, ringwerpen, balgooien enz. maar alles samen! Ging het dan om de hoogste score? Nee, zeker niet! Het enthousiasme van de deelnemers bij elk spel was gigantisch, er werd creatief geteld, gelachen om zeperds en gejuicht bij onverwachte resultaten. Van tien tot negentig jaar, iedereen deed mee en had het naar het zin.

Als dit geen energie geeft voor het nieuwe werkseizoen aan al die vrijwilligers. Dat belooft dus weer een dijk van een nieuw werkjaar te worden met dank aan de pastoraatgroep voor de organisatie van dit ‘Circus Joannes’.