Hartverwarmend kerstconcert in onze kerk

Prachtige solisten van De Vrolijke Noot bij ‘De nacht leek heel gewoon’, ‘Halleluja’ en ‘Het lied van kerst’, Vocalis dat gevoelige snaren raakte met ‘Air for advent’ en ‘A la Berline postiljon’, een echte ‘trommelaar’ van D.V.S. in de volgspot bij ‘De kleine drummer’ en vier massaal meegezongen kerstklassiekers door de aanwezigen… het was er allemaal in een zeer goed gevulde kerk zaterdagmiddag 16 december. Het kerstconcert kunt u hier terug beluisteren en de foto’s kunt u hier bekijken. Bij dit kerstconcert stond de vrede centraal. Wat mogen wij immers blij zijn dat wij in vrijheid mogen en kunnen zingen, geloven en vieren. Laten we daar in deze dagen van de advent en met Kerstmis, straks zittende aan de kerstdis, extra stil bij staan en… er in onze eigen omgeving in het klein wat mee doen.

De vrede werd in een mooie tekst ‘Dan kan er vrede zijn’, uitgesproken door Philippe de Milliano de voorzitter van de beheercommissie, benadrukt waar Vocalis het ‘Dona nobis pacem’ bij neuriede en afsluitend zong. Na het liedblok van De Vrolijke Noot droeg Niek Kruger namens alle kinderen de tekst ‘Vrede’ voor. Hij deed dat op zo’n bevlogen en betrokken wijze, uit het hoofd, dat je een speld kon horen vallen in de kerk en er na afloop een dankbaar en klaterend applaus voor hem volgde. Een betere kerstboodschap om door te geven kon je je niet bedenken:

Vrede

Vrede voor jou en vrede voor mij.
Vrede voor wie het wil horen.
Vrede begint
met iets kleins als een kind.
Zo wordt de vrede geboren.

Vrede voor hem en vrede voor haar.
Vrede op aarde voor mensen.
Vrede voor alles wat ademt en leeft.
Vrede om verder te wensen.

Vrede voor jullie en vrede voor ons.
Vrede om in te geloven.
Vrede van God die de wereld omspant.
Vrede gaat alles te boven.

Knoop de vrede in je oren.
Neem de vrede in je mond.
Neem de vrede in je handen,
Draag hem mee de wereld rond.

Wilt u meer van ze horen en zien?

Met de muzikale toegift ‘Happy Xmas’ kwam er na vijf kwartiertjes een einde aan een mooi kerstconcert. Kon u, kon jij, er niet bij zijn? Middels bovenstaande linken brengen we het bij u in de huiskamer.
Op kerstavond, zondag 24 december, zal De Vrolijke Noot zingen in de gezinsviering van 19.30 uur, een communieviering, met pastoraal werker Zuidersma. Vocalis zal dezelfde avond zingen in de nachtmis van 23.00 uur met als voorganger pastoor Smith. Natuurlijk bent u weer van harte welkom in onze kerk. En laten we ‘VREDE’ dit jaar, zeker allereerst in onze eigen omgeving, met hoofdletters schrijven. Zalig kerstfeest!