Wie en wat bij ‘de Raggende Rijnkomkommers’

De vroegere jongerensociëteit ’T J.O.K. had, in waar nu ‘Nan de Mooij uitvaartbegeleiding’ is gehuisvest,  ook natuurlijk een eigen carnavalsvereniging. Met de schitterende naam ‘de Raggende Rijnkomkommers’ haalden ze ook geregeld de lokale bladen (kijk en lees hieronder maar verder). In onze parochie kenden we toen voor de ouderen natuurlijk ook een carnavalsvereniging met een lokaal aantrekkelijke naam… ‘de Peenkluivers’. Maar wie zijn deze jongeren op onderstaande foto’s nu en wat weten zij nog aan schitterende carnavalsherinneringen op te halen uit die J.O.K.-jaren van de vorige eeuw? Lees hieronder meer over onze oproep aan alle lezers!

Hieronder ziet u een aantal foto’s uit het archief van jongerensociëteit ’T J.O.K. Weet u wie op deze speciale carnavalsfoto’s wie is? Of staat u er misschien zelf op? Weet u zich nu nog een gave anekdote te herinneren van hoe er toen in ’T J.O.K. carnaval werd gevierd? Stuur uw bijdrage uiterlijk donderdag 15 februari 11.00 uur naar het bekende redactieadres. En vermeld er ook bij welk fotonummer uw reactie betreft. We rekenen op veel reacties om het carnavalsonbekende uit die vrolijke jeugdjaren weer bekend te maken. We zullen er dan zondag 18 februari een mooi bericht, met hopelijk vele namen en pakkende en boeiende carnavalsanekdotes, van maken voor deze website. Het kan dan mogelijk ook geplaatst worden in de wekelijkse digitale nieuwsbrief. De lijnen gaan nu open… zoekt u en reageert u mee?    

                                                                                                              Gerard Bol.    

CA-0
CA-0
CA-1
CA-1
CA-2
CA-2
CA-3
CA-3
CA-4
CA-4
CA-5
CA-5