Geen intocht in Jeruzalem maar in r.-k kerk

In de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn kunt u de gezinsviering van Palmzondag 24 maart om 9.30 uur meebeleven en –vieren. De kinderen komen bij de intocht de kerk binnen met hun versierde palmpaasstokken. Voorganger in deze gezinsviering is pastor van Vliet en de muzikale medewerking komt van kinderkoor De Vrolijke Noot. De deuren van de H. Joannes de Doperkerk staan vanaf 9.00 uur wijd open voor alle bezoekers. Deze viering is thuis in beeld ook live te volgen op www.joannesdedoper.nl via ‘Parochiële livestream uitzending’.

In deze palmpassieviering worden de palmtakjes, die bij binnenkomst worden uitgedeeld, door de pastor gezegend. Bij deze gezinsviering is natuurlijk iedereen van harte welkom en de kinderen zullen ook op verschillende momenten helpen om de viering goed te laten verlopen. Zo is er na het evangelie van de intocht ook een echte intocht, processie, door de kerk heen van alle kinderen die een palmpaasstok hebben gemaakt. De Vrolijke Noot zingt dan o.a. het prachtige intochtlied ‘En toch is Hij koning!’ En bij het bidden van het Onze Vader mogen alle kinderen ook naar voren komen.

Palmpaasstok als steuntje in de rug!

Na de zegen zingt De Vrolijke Noot het prachtige slotlied ‘De Goede Week’, een muzikaal doorkijkje naar de belangrijke week die volgt. De kinderen met de palmpaasstokken worden na afloop door de leden van de gezinsmiswerkgroep en de kinderwoorddienst uitgenodigd om met hun begeleiders naar parochianen te gaan die in deze periode een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En vergeet u ook niet de bisschoppelijke Vastenactie door een gift na afloop te deponeren in ‘de olifant’ achterin de kerk? We ondersteunen als parochie van de H. Augustinus, waar Katwijk als parochiekern deel van uitmaakt, een landelijk project in het zuiden van Zimbabwe. Daar zijn waterputten nodig om de droogte te kunnen bestrijden. Voor iedereen is er na afloop van de viering natuurlijk ook koffie / thee / fris met iets te knabbelen in de naastgelegen ‘de kleine JOANNES’. Een mooi moment om even na te praten met elkaar. U bent allen van harte welkom in deze gezinsviering en natuurlijk ook na afloop bij het elkaar ontmoeten in het parochiehuis.