Bijeenkomsten ‘Rouwondersteuning’ van Anneke Noordermeer – Karremans

In onze parochiekern is er sinds december 2017 elke twee maanden een verliesviering voor iedereen die rouwt om welk verlies dan ook en daarna een mogelijkheid om tijdens het koffiedrinken na deze viering in de pastorie met elkaar in gesprek te gaan. Ik miste echter tijdens deze gesprekken een diepere laag over wat rouw is en wat je voor de ander die in rouw is kan doen. Eind vorig jaar heb ik de cursus ‘Rouwondersteuning’ via het bisdom Rotterdam gevolgd en ik wil graag drie bijeenkomsten aan belangstellenden aanbieden om met elkaar te praten over rouwondersteuning. Nieuwsgierig geworden? Lees hieronder maar verder!  

We gebruiken niet het woord rouwverwerking, want dit houdt in dat rouw voorbij kan gaan. Rouwen betekent dat je leert leven met het verlies. Met de dood eindigt een leven, maar nooit de relatie. Hoe doe je dit, hoe geef je hier vorm aan en hoe help je de ander hierbij? Gedurende drie ochtenden van ruim een uur, die het liefst wel alle drie gevolgd dienen te worden, komen alle facetten van rouw aan bod.
Iedereen die te maken heeft gehad met verlies, rouw, verdriet mag zich aanmelden bij het secretariaat: secretariaat@joannesdedoper.nl / 071-4029402. Aanmelden kan ook woensdag 3 april na de verliesviering.
De rouwondersteuning bijeenkomsten zijn op de woensdagen 10, 17 en 24 april van 9.30-10.30 uur in de pastorie.

Gebedsleider Anneke Noordermeer-Karremans