Praise-avond in r.-k kerk… the place to be!

Vrijdag 7 juni start om 19.30 uur in de parochiekerk van de H. Joannes de Doper, Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn, een praise-avond met een viering waar iedereen voor wordt uitgenodigd. Muzikale ondersteuning komt van de lokale band ‘Tim van der Meij en band’ en Marc van Starkenburg, artiestennaam ‘Marcus’, speelt ook mee. Hij heeft onlangs zijn EP gereleased. Voorganger is ook nu weer gebedsleider Anneke Noordermeer – Karremans. Het thema is ‘God de Vader’. Na afloop van de praise-avond is er van 20.30 – 23.00 uur, ‘onder het genot van’, een samenzijn in de naastgelegen ‘de kleine JOANNES’ voor wie wil. Dus nu een tweede praise-avond in deze r.-k kerk waar de ervaringen van de eerste keer van december jl. in zijn verwerkt. ‘Samen ben je nooit alleen’, dus komt allen om elkaar te ontmoeten op deze praise-avond.

 

Noordermeer – Karremans: ,,Met elkaar vormen we de gemeenschap die ‘kerk’ heet. Om die gemeenschap van onze parochiekern van de H. Joannes de Doper te vieren, omdat we daar dankbaar voor zijn, is er deze tweede praise-avond. We zullen God loven en prijzen uit dankbaarheid voor onze gemeenschap. Onze kerkdeuren staan vanaf 19.00 uur daarom wagenwijd open voor wie zich geroepen voelt, iedereen is van harte welkom. Iedereen die geroepen is door God, die Gods stem hoort.”

Wat kunt u, wat kan jij verwachten?

Nooit eerder bij een praise-avond geweest? Praise- en worshipvieringen zijn vieringen waar hoofdzakelijk middels muziek God wordt geprezen en aanbeden. Het is een vrolijke viering in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Deze manier van vieren is gebruikelijk in vele landen. De nadruk ligt op het samen zingen en bidden. In deze Katwijkse r.-k kerk wordt zo’n viering nu voor de tweede keer gehouden. Maar omdat deze parochiekern, deel uitmakend van de parochie van de H. Augustinus met ook kernen in Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar, de vensters en deuren naar de wereld om haar heen open heeft staan is er ook gekozen voor deze praise-avond waar ‘elkaar ontmoeten’ ook centraal staat. ,,Met de muzikanten van ‘Tim van der Meij en band’ doen we recht aan wat Augustinus, de patroonheilige van onze parochie, vroeger al heeft gezegd: ‘Zingen is dubbel bidden!’”, aldus de enthousiast verhalende gebedsleider.
Voor wie er toch niet bij kan zijn, je kan het ook altijd terug beluisteren op de website www.joannesdedoper.nl van de parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk. Klik ‘Beamer Uitzending Gemist’ aan op de homepage en dan even helemaal naar beneden scrollen.