Sint Jansdag zondag 23 juni 2024, honderd jaar katholiek onderwijs,met het grootste schoolkoor van Katwijk!

Ja, u leest het goed de Sint Jansdag van zondag 23 juni krijgt dit jaar een hele unieke invulling. Want de evenementencommissie organiseert samen met de pastoraatgroep een parochiefeest waar honderd jaar katholiek onderwijs in Katwijk wordt gevierd. Op 1 maart 1924 werd de St. Jozefschool geopend door de deken van Leiden, dhr. P.L. Dessens in aanwezigheid van o.a. het eerste hoofd der school dhr. Castenmiller en pastoor Maas (1921-1925). Een eeuw later staat op diezelfde plek een bloeiende RKBS de Horizon waar de parochie een prachtige band mee heeft op vele terreinen. De viering van 9.30 uur met de drie koren en het samenzijn na afloop tot 14.00 uur staat dan ook in het teken van dit jubileum. Dat zal zich allemaal afspelen op het schoolplein en in het schoolgebouw van De Horizon. In deze brief leest u er alles over, onderaan deze brief vindt u ook een aanmeldstrook, digitaal aanmelden kan ook hier vindt de informatie en het aanmeldformulier. Aanmelden kan t/m 9 juni. Lees hieronder verder voor nog meer informatie.

‘Verrek, hoe gaat het met jou?’

Deze vraag willen we die dag ontelbare keren horen van de aanwezige parochianen, maar zeker ook van alle aanwezige oud-leerlingen en -leerkrachten die vroeger op één van de vijf Katwijkse katholieke scholen hebben gezeten. Waar we op een Sint Jansdag gemiddeld een honderd parochianen kunnen begroeten, gaan we als organisatie nu voor een 250 aanwezigen.
Waarom? Om na de koffie / thee plus bij aankomst op het schoolplein in een meezingmedley van een paar liederen met een akoestisch duo de recordpoging ‘Grootste schoolkoor van Katwijk’ te laten slagen.
Is dat niet gaaf om elkaar uit vroegere jaren ook weer te zien en te spreken? Maar ook om zo te laten horen dat er volop muziek in het katholiek onderwijs en onze parochiekern van de H. Joannes de Doper zit? Zal de aanwezige notaris 250 ‘koorleden’ kunnen tellen? Kent u oud-leerlingen en -leerkrachten van vroeger, laat ze alvast maar weten dat deze Sint Jansdag eraan komt en ze zich kunnen aanmelden.

Wat mist u als u niet komt…?

Een fantastische viering van 9.30 uur om de Sint Jansdag mee te beginnen, maar u mag zich ook vanaf 10.30 uur melden bij het schoolplein; een akoestisch duo dat de muziek verzorgt en de schoolkoor-recordpoging muzikaal begeleidt; een heerlijk samenzijn waar oude herinneringen kunnen worden gedeeld; heerlijke broodjes; de gelegenheid om het schoolgebouw van De Horizon met de Willibrordhal te bekijken; twee consumptiebonnen voor uw drankje (de rest is natuurlijk voor eigen rekening) dus… meldt u zich op tijd aan! Middels de link naar de brief, ook meegegeven met De Augustinus (ook te downloaden middels de digitale nieuwsbrief) leest u precies hoe u dat kan doen t/m zondag 9 juni.
Mis deze recordpoging ‘Grootste schoolkoor van Katwijk’ op Sint Jansdag dus niet. Zei Hans Christiaan Andersen (1805 – 1875) ooit al niet: ‘Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek’.

De evenementencommissie en de pastoraatgroep.