Digitale nieuwsbrief Nr. 515 22 september 2023

‘De lijnen gaan nu open’, zeiden ze in Hilversum in vroegere jaren als er gebeld kon worden of een SMS kon worden gestuurd door televisiekijkers om te reageren op bijvoorbeeld hun keuze bij een songfestival of iets anders. Maar in deze uitgave van de digitale nieuwsbrief gaan we deze ‘oude’ televisieslogan weer afstoffen want nu mag u, mag jij, als lezer van deze nieuwsbrief reageren.

[Lees meer…]

Digitale nieuwsbrief Nr. 514, 15 september 2023

Ze stonden en staan er klaar voor, voor het huidige werkseizoen, onze vele vrijwillig(st)ers deze zondag 10 september na de viering. Wat mogen we trots zijn op elkaar en laten we er samen weer een fascinerend en inspirerend nieuw werkjaar van maken. Doet u… doe jij mee? Op onze website www.joannesdedoper.nl komt u, even naar beneden scrollen, een mooi verslag tegen van de Open Monumentendag zaterdag 9 september en de onwijs gave vrijwilligersactiviteit zondag 10 september. Beide berichten hebben een link naar de rubriek ‘Fotogalerij’ zodat u direct een prachtige blik heeft op alle geplaatste foto’s. Een aanrader!  Heeft u zelf iets te melden, laat het maar weten op het alom bekende redactieadres secretariaat@joannesdedoper.nl. We gaan druk aan de slag om komende week het format voor de nieuwe digitale nieuwsbrief klaar te hebben. Om de problemen die we nu gehad hebben te voorkomen, moet u zich wel opnieuw aanmelden voor de nieuwsbrief. In de nieuwbrief van volgende week meer informatie Veel leesplezier!                                                 
De webredactie

[Lees meer…]

‘Vrijwilligers worden niet betaald, maar ze zijn goud waard’

Deze bekende uitspraak, in het kader van het omdenken, kreeg zondag 10 september na de viering handen en voeten in en om ‘de kleine JOANNES’. De pastoraatgroep-leden wachtten in kleurrijke en schitterende circuskleding alle kerkgangers voor de kerk op. De traditionele parochiekernfoto werd eerst gemaakt en toen met alle, en vele, vrijwilligers op naar ‘Circus Joannes’. Muziek in de piste, negen circusspelen, genoeg te drinken met deze tropische temperaturen, mooie gesprekken en een echte circushap als afsluiting met een broodje knakworst en frietjes toe waren de bouwstenen van een paar mooie uurtjes samen. Een feestelijk ‘dankjewel’ aan alle vrijwilligers voor hun inzet afgelopen werkseizoen. Gelukkig hebben we de foto’s nog in de rubriek ‘Fotogalerij’.

[Lees meer…]

Digitale nieuwsbrief nr. 513, 8 september 2023

Voor de scholen zit er alweer de derde week op, maar het vakantiegevoel blijft zeker deze week nog zeer ruim aanwezig bij de scholieren nu we voortdurend met Spaanse zomerse temperaturen te maken hebben. Waar de kernen Rijnsburg en Katwijk aan den Rijn hun feestweek hebben mogen beleven, komt nu Valkenburg in beeld komende week met de ‘Mart’. Daar wordt dit weekend al mee gestart met enkele feestelijke onderdelen.

[Lees meer…]

‘Ben je gek, deze kerk in zeven maanden gebouwd?’

Dat was de mooiste te beluisteren opmerking van één van de 130 bezoekers die op Open Monumentendag zaterdag 9 september onze r.-k kerk in Katwijk bezochten. Toen Richard Hulmer, gids in deze kerk, hem aanvulde dat deze aannemer tussen oktober 1910 en mei 1911 ook nog gebruik maakte van Katwijkse werkelozen tegen een betaling van f 1,- per dag reageerde deze bezoeker zeer adrem: ,,Zo’n aannemer kunnen we anno 2023 keihard gebruiken in de huidige woningbouw!” Dat ons Katwijkse monument op deze zaterdag ‘gepraat’ had, was zo meer dan duidelijk. In de rubriek ‘Fotogalerij’ vindt u de foto’s van deze Open Monumentendag.

[Lees meer…]

‘Als monumenten konden praten’

Komt u zaterdag 9 september tussen 10.00 – 17.00 uur luisteren naar het verhaal van onze kerk in de Katwijkse parochiekern aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn? Met dit thema van de traditionele Open Monumentendag zijn die verhalen fantastisch en soms ook niet te bevatten, waar nodig toegelicht door de aanwezige ‘gidsen’. Onze H. Joannes de Doperkerk is bijvoorbeeld gebouwd in zeven maanden tijd. De eerste steenlegging vond plaats in oktober 1910 en de ingebruikname was al in mei 1911. Het is de laatste neogotische kerk boven de rivieren, naar het ontwerp van de architect Jean Groenendael. Hij was een leerling van de grote bouwmeester Pierre Cuypers, vooral bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station In Amsterdam.

[Lees meer…]

Digitale nieuwsbrief nr. 512, 4 augustus 2023

Lees langzaam deze uitgave van de digitale nieuwsbrief want het is voorlopig de laatste die u onder ogen krijgt door het zomerreces van de webredactie. Anneke Noordermeer is met het parochiekernsecretariaat gesloten van donderdag 10 augustus t/m woensdag 6 september. Vrijdag 8 september verschijnt er weer een uitgave van deze digitale nieuwsbrief.
Maar er gaat met ingang van vandaag iets veranderen wat betreft het uitgeven van deze wekelijkse uitgave. Want door problemen met bepaalde e-mailservers kunnen we deze niet meer per e-mail versturen. Daarom plaatsen we de nieuwsbrief elke vrijdag als eerste bericht, dus goed zichtbaar, in de rubriek ‘Nieuws’ op deze website. Onder het kopje ‘Recente nieuwsbrieven’ vindt u hier ook de laatste uitgaven als PDF-bestand, handig om altijd even terug te kijken. Bent u niet eerder veel op deze website wezen kijken, een goede reden om hier eens lekker rond te neuzen.

[Lees meer…]

Update 215: Livestream zondag 3 september vanuit Voorschoten

De parochiële livestream van de eucharistieviering op de tweeëntwintigste zondag 3 september komt om 11.00 uur uit de H. Laurentius en De Moeder Gods uit Voorschoten. De voorganger is Mgr. van Luyn s.d.b. met assistent diaken Winnubst en de muzikale ondersteuning komt van organist E. Brouwer.
De parochiële livestream van zondag 10 september komt vrijdag 8 september als ‘Update 216’ in de eerste uitgave van de digitale nieuwsbrief na de zomervakantie te staan. De livestream is thuis te volgen via deze link:
https://www.parochie-augustinus.nl/parochiele-livestream/

[Lees meer…]

Open repetitie kinderkoor De Vrolijke Noot

Kinderkoor De Vrolijke Noot is op zoek naar nieuwe leden vanaf groep 4. Heb jij zin om met de ruim twintig andere kinderen mee te zingen? Dan zal je daar zeker geen spijt van krijgen. Dit koor zingt bij de schoolvieringen van RKBS de Horizon, gezinsvieringen in de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk, maar treedt daarnaast ook regelmatig op voor senioren in Katwijk en omgeving. Kom daarom gezellig langs op de open repetitie donderdagmiddag 31 augustus van 15.30 – 16.15 uur in de kerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn. Je mag gewoon lekker meezingen en misschien is het wel wat voor je?

[Lees meer…]

Vocalis brengt prachtige muzikale boodschap bij ‘Walking Message 2023’

Deze zondagmiddag 20 augustus organiseerden Joke Jongeneel en ondergetekende namens onze parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn met vertegenwoordigers van de Dorpskerk en de Open Hof kerk voor de vierde keer een ‘Walking’-moment op de eerste zondag van het Kattuk Binse Najaarsfeest. Deze keer was het een ‘Walking Message’ met het thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Dit thema is ook de rode draad bij het Najaarsfeest waar de jubilerende OV (110 jaar) de jubilerende KRB (100 jaar) met vele activiteiten in het zonnetje zet. Vocalis nam in onze kerk het stukje ‘Te land’ muzikaal voor haar rekening met prachtige liederen o.l.v. dirigent / pianist Niek van der Meij. Wat mooi om een 185 bezoekers te mogen begroeten en met elkaar te beleven dat onze kerken zoveel moois te bieden hebben. Zie hier een fotoverslag in de rubriek ‘Fotogalerij’.

[Lees meer…]