Diocesaan inluidmoment in Katwijkse r.-k kerk

Vele jonge en oude(re) parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk, vertegenwoordigers van het bisdom Rotterdam en alle parochiekernen van de parochie H. Augustinus, waartoe Katwijk ook behoort, zullen zaterdag 19 januari om 13.00 uur Katwijkse kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met één druk op de knop zal vicaris-generaal Tjeerd Visser van het bisdom Rotterdam in deze kerk middels dit inluidmoment namens het gehele bisdom laten horen dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2019 van start gaat. Dat wordt van 12.30– 13.30 uur één feestelijke gebeurtenis die parochiaan Anneke van der Valk, als coördinator Actie Kerkbalans, met alle aanwezigen wil delen.
[Lees meer…]

Diocesaan inluiden Actie Kerkbalans op 19 januari!


[Lees meer…]

‘Hoop doet leven’ thema van oudejaarsviering

Wat is het mooi om op de drempel van het nieuwe kalenderjaar 2019, voor het toosten met bubbels op wat komen gaat, het uitspreken van de meest spectaculaire voornemens en het mogelijk vullen van het Katwijkse luchtruim met het nodige kruit- en kleurgeweld kort nadat de klok twaalf uur heeft geslagen om dan een klein uurtje met elkaar stil te staan bij wat 2018 ons in de parochiekern heeft gebracht. Maar natuurlijk wordt er in die viering, want ik heb het over de viering van woord en gebed op maandagavond 31 december om 19.00 uur in onze parochiekerk, ook al wat vooruitgekeken naar wat er mogelijk komen gaat.
[Lees meer…]

‘Hoe staat het met ons pijporgel?’

Deze bovenstaande vraag  was geregeld te beluisteren in onze parochiekern want er zijn immers gelden voor ingezameld bij een jaarlijkse kerkenveiling, er is een tijdelijk elektronisch orgel voorin de kerk geplaatst toen het andere orgel grotendeels de geest gaf en er was toch ook een orgelcommissie met betrokken en bevlogen deskundigen in het leven geroepen?

Dat alles klopt en alsof Peter Mens van de Technische Commissie, zij zetten zich in voor al het materiële beheer in onze parochiekern, het wist… afgelopen week kreeg de webredactie onderstaande info en foto onder ogen die we graag met u willen delen. Dit bericht zullen we dan ook op onze website plaatsen zodat meer parochianen het onder ogen kunnen krijgen.

[Lees meer…]

Foto’s van de kerstsamenzang De Vrolijke Noot staan nu in de ‘Fotogalerij’

Heeft u ook zo genoten van de kerstsamenzang van kinderkoor De Vrolijke Noot zaterdagavond 15 december van 19.00 – 20.00 uur in onze parochiekerk? In het persbericht hieronder kunt u zelfs ook nog lezen hoe u het via deze website kunt terug beluisteren. Ext ra leuk als u door omstandigheden was verhinderd om bij deze kerstsamenzang aanwezig te kunnen zijn.

Maar het gaat zeker weer helemaal voor u leven als u de foto’s kan bekijken van deze kerstsamenzang. En… deze staan nu voor u klaar in de rubriek ‘Fotogalerij’ op deze website. Fotografe Shirley Schreuder, ook groepsleerkracht op RKBS de Horizon, heeft er weer een mooie en sfeervolle reportage van gemaakt. Veel kijkplezier!

Gerard Bol.

Kerstmis en meer vieren in onze katholieke kerk

De deuren van onze kerk staan met de vieringen in deze kerstperiode wijd open voor hen die het kerstfeest mee willen vieren. Wat is er nu leuker dan schouder aan schouder in de kerkbanken te zitten om te luisteren naar het kerstverhaal en vele prachtige gezongen liederen in verschillende talen? Natuurlijk zijn er ook de traditionals onder de kerstliederen die in een samenzang een mooie plek krijgen. Bij de kerstvieringen worden zeker de beamers gebruikt om teksten en pakkende beelden te projecteren.

 

[Lees meer…]

Een stille nacht werd zaterdag 15 december een muzikale nacht in onze kerk

Vanaf de opkomst in een sfeervolle en donkere kerk van ruim dertig koorleden van kinderkoor De Vrolijke Noot tot de laatste klanken van ‘Vrolijk kerstfeest iedereen’ was het puur genieten. Wat was het heerlijk om met elkaar die traditionele kerstliederen te zingen, maar ook om bij een koorlied in te kunnen vallen bij het refrein. Het werd zaterdagavond 15 december in onze kerk in Katwijk dan ook muzikaal genieten en een mooi begin van deze laatste week voor Kerstmis.

[Lees meer…]

Het kind is ook geboren op RKBS de Horizon

Het is al vele jaren een goede traditie dat op RKBS de Horizon alle kinderen op het kerstfeest worden voorbereid middels wekelijkse adventsvieringen. De ‘stof’ daarvoor, welke uiteindelijk resulteert in een kerstspel in onze kerk op de donderdagavond voor de kerstvakantie, komt uit de jaren geleden gekozen methode ‘Trefwoord’.

Het zijn de tekstschrijver Gerard van Midden en zijn muzikale evenknie Gerard van Amstel die zich voor deze methode, zo ook de daaraan gelieerde musicals inzetten. Wat te denken van o.a. ‘Mozes’ en de ‘Matteüs Passie’? Beiden zijn ze door Vocalis opgevoerd in onze kerk.

[Lees meer…]

Geslaagde kerstmarkt ‘Werkgroep Zuiderkruis’ zondag 16 december

Zondag 16 december was het weer zover, de traditionele jaarlijkse kerstmarkt van Werkgroep Zuiderkruis. Om 9.00 uur waren de leden van de werkgroep al aanwezig om de laatste dingen klaar te zetten, hierbij geholpen door de ‘uitbaters’ van ‘de kleine JOANNES’.

Om half elf kwamen de eerste mensen al binnen. Deze hadden blijkbaar al over de kerstmarkt gelezen in de plaatselijke weekkranten. [Lees meer…]

De laatste kinderwoorddienst van 2018 was koud, kleurrijk en gezellig

Deze zondagochtend 16 december, ondanks de sneeuw, wachten we als leidsters van de KWD met spanning op de kinderen. Zouden ze komen of was de ongerepte dunne sneeuwlaag voor hun huis aantrekkelijker dan het samenzijn met elkaar tijdens de viering van deze zondagochtend?

Maar toen we gingen starten waren er wel twaalf kinderen dus de tafel was goed gevuld.

Omdat het de derde zondag van de advent was, werden er maar liefs twee werkjes gemaakt.

[Lees meer…]