Update 55: Het vieren van Allerzielen in onze eigen parochiekern

In onderstaand persbericht kunt u / kan jij alles lezen over de gemeenschappelijke viering van Allerzielen van de parochie H. Augustinus. Deze wordt maandagavond 2 november vanaf 19.00 uur vanuit ons kerkgebouw middels een livestream bij ieder onder de aandacht gebracht. Klik deze link maar aan: https://youtu.be/vYC1hCGtteY.

[Lees meer…]

Viering Allerzielen komt via livestream

Met de viering van Allerzielen worden in de katholieke kerk de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Vanwege de Coronamaatregelen zullen deze vieringen die in de parochie H. Augustinus op maandagavond 2 november waren gepland komen te vervallen. Dat betreft de r.-k kerken in Wassenaar, Voorschoten, Katwijk en Oegstgeest. Maar er zal wel een gemeenschappelijke viering die avond plaatsvinden. Deze kan via de livestream vanuit de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk vanaf 19.00 uur door iedereen worden gevolgd. Dat is via de link https://youtu.be/vYC1hCGtteY.

[Lees meer…]

Update 54: Livestream viering zondag 1 november 9.30 uur uit Katwijk

U kunt deze livestream viering van de parochie H. Augustinus vanuit onze eigen Katwijkse   parochiekern van zondag 1 november om 9.30 uur, op de zondag van Allerheiligen thuis volgen via deze link: https://youtu.be/1esyoo_TihM.

Voorganger in deze viering is kapelaan Plavcic. De muzikale begeleiding is in handen van Niek van der Meij en een cantor.

Deze viering wordt met twee camera’s en de teksten gepresenteerd op de beamers op een professionele wijze technisch verzorgd door de werkgroep beamervieringen. Zij verzorgen ook de livestream van de viering van Allerzielen maandag 2 november om 19.30 uur vanuit ons kerkgebouw (zie bovenstaand persbericht).   

Deze ‘gewone’ collecte is bestemd voor…

De ‘gewone’ collecte is bestemd voor de ‘gewone’ kosten voor kerk en pastoraat. Dat zal in  elke parochiekern anders worden ingevuld. U kunt zich dus ook deze zondagochtend 1 novbember, thuis kijkend en luisterend naar de livestream viering vanuit uw stoel, heel gemakkelijk aansluiten en verbonden voelen middels een ruimhartige bijdrage voor deze collecte voor onze Katwijkse parochiekern.

Hoe doet u mee met de Givt-app?

U kunt meedoen met deze digitale collecte via de Givt-app of door een bedrag over te maken via de bank. Uw gift wordt zeer gewaardeerd. Via deze Givt-app kan u dus met een gerust hart, ook op afstand, gewoon blijven geven. Meedoen is ook met elkaar verbonden zijn. Meer dan van harte aanbevolen. Heel hartelijk dank voor uw vast en zeker gulle gaven!

Gerard Bol

Update 53: Livestream viering zondag 25 oktober 11.00 uur uit Voorschoten

U kunt deze livestream viering van de parochie H. Augustinus van de Voorschoter  parochiekern vanuit de H. Laurentiuskerk van zondag 25 oktober om 11.00 uur, op de dertigste zondag door het jaar thuis volgen via deze link: https://youtu.be/arN1EB_tuUQ

Voorganger in deze viering is kapelaan Plavčić. De muzikale begeleiding is in handen van een cantor en organist en er is een kinderwoorddienst en crèche aanwezig voor de allerkleinsten.

[Lees meer…]

Update 52: Veel gestelde kerkelijke Corona-vragen en gegeven antwoorden

Op vrijdag 9 oktober hebben de bisschoppen de parochies en religieuze gemeenschappen gevraagd zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers).

Op dinsdag 13 oktober kondigde het kabinet in een persconferentie strengere coronamaatregelen aan. Naar aanleiding daarvan zijn er in de parochies van het bisdom Rotterdam vragen gerezen. Deze zijn verzameld en worden hieronder beantwoord.

[Lees meer…]

Tranen van geluk bij de kinderwoorddienst

We hadden deze zondagmorgen 18 oktober tijdens de vierring van 9.30 uur voor de tweede keer dit ‘seizoen’ weer de kinderwoorddienst. En ook deze keer, aan de vooravond van de herfstvakantie, waren er toch weer tien kinderen. Maar dat kunnen er natuurlijk altijd meer zijn want rekening houdende met alle veiligheidsnormen is er in de pastorie plek genoeg.

[Lees meer…]

In roerige Corona-tijden is het goed dit te horen

In kerkelijk Nederland werd eren filmpje doorgestuurd waarin de bisschoppen woorden van bemoediging geven aan hun gelovigen in de Nederlandse kerkprovincies. Woorden uitgesproken na de laatste persconferentie van dinsdagavond van onze minister-president Rutte en minister de Jonge die veel hebben gedaan met de mensen in ons land.

[Lees meer…]

Update 51: Mededeling betreffende de implicatie van de aangescherpte Corona richtlijnen.

De volgende besluiten zijn genomen in een gemeenschappelijke bijeenkomst donderdag 15 oktober van het pastoraal team en het dagelijks bestuur van het parochiebestuur:

[Lees meer…]

Update 50: Livestream viering zondag 18 oktober 11.00 uur uit Voorschoten

U kunt deze livestream viering van de parochie H. Augustinus van de Voorschoter  parochiekern vanuit de H. Laurentiuskerk van zondag 18 oktober om 11.00 uur, op de negenentwintigste zondag door het jaar thuis volgen via deze link:

https://youtu.be/Cp8qP0m09EE

Voorganger in deze viering is pastoor Franken en hij wordt geassisteerd door diaken Winnubst. De muzikale begeleiding is in handen van een organist en cantor. Er is een kinderwoorddienst en crèche aanwezig voor de allerkleinsten.

[Lees meer…]

Preek van pastoor Franken van 11 oktober ter bemoediging.

De eerste lezing zegt vandaag: “God zal de dood voor eeuwig vernietigen en van alle aangezichten zal hij de tranen  wissen.” Het gaat over de dood. De dood is  misschien het enige taboe wat overgebleven is. We willen er eigenlijk niet aan denken.

[Lees meer…]