Beameriaan Megan van der Kolk wordt bedankt voor haar inzet

In de vergadering / bijeenkomst van de beamerwerkgroep woensdag 6 november werd Megan van der Kolk ‘gestruikt’ door de andere leden.

Dat was voor haar inzet vier jaren lang bij ‘het schuiven’ bij vieringen. Ze zat dan altijd op de eerste bank om alle kerkgangers op tijd te laten meelezen bij alle lied-  en andere teksten.

Ze stopt per 1 januari en daarom is de beamerwerkgroep ook op zoek naar één of meerdere opvolgers bij ‘het schuiven’, zie deze bijlage (Pdf-bestand!).

Je wordt er natuurlijk bij begeleid en zeker ook een mooie klus voor jongeren in onze parochiekern. Dan ben je op een hele andere, digitale, manier ook betrokken bij de viering. Wil je meer weten, of je misschien zelfs al aanmelden? Je kan reageren want de lijnen gaan nu open!

Gerard Bol.

Kinderwoorddienst draait op volle toeren

Deze zondagmorgen 10 november was er kinderwoorddienst. Nadat de vorige keer de voorganger het ook vergeten was aan te kondigen na het woord van welkom werd diaken Peter Winnubst deze zondagochtend op tijd aan zijn kazuifel getrokken door kapelaan Boris Plavcic. Dus het kwam toch nog goed.

Er waren deze keer wel elf kinderen aanwezig. Het verhaal dat we lazen was uit Lucas 19, 41-48. De kinderen kregen na afloop een kleurplaat dat ging over dit verhaal en er was ook een woordzoeker voor de kinderen. Voor de kinderen  die nog wat extra’s wilden doen was er een ‘zoek de verschillen tekening’. En daar werd driftig aan gewerkt om alles te vinden. [Lees meer…]

Allerzielen… opdat we ze nooit vergeten!

De overledenen van het afgelopen jaar van de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk worden in de woord- gebedsviering van Allerzielen herdacht. Hun namen zullen worden opgelezen terwijl hun foto wordt geprojecteerd, een kaarsje wordt bij elke naam aangestoken en de nabestaanden kunnen het gedachteniskruisje met de naam van de overledene in ontvangst nemen. Na afloop is er nog een kort samenzijn op het naastgelegen kerkhof waar eenieder ook de gelegenheid heeft om een speciaal lichtje voor Allerzielen bij het graf of de nis in de urnenmuur van hun overleden dierbare te ontsteken. Opdat we ze nooit zullen vergeten. Deze viering is zaterdag 2 november in de r.-k kerk aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn en begint om 19.30 uur. U bent allen van harte welkom! [Lees meer…]

Kinderen maken een lichtje voor…

Op zaterdag 2 november om 19.30 uur a.s.
gedenken we tijdens een woord- en gebedsviering in de parochiekerk alle overledenen. Vanuit de traditie van ons geloof noemen we deze dag Allerzielen. Namens de werkgroep kinderwoorddienst nodig ik alle kinderen uit om voor deze dienst een graflicht te versieren. Je kunt zaterdagavond 2 november een lichtje komen versieren vanaf 19.00 uur. [Lees meer…]

Begin van het bestrijden van de armoede in Katwijk

Inwoners van de gemeente Katwijk die moeite hebben om zicht en grip te krijgen op hun financiële situatie, kunnen voortaan gratis en anoniem digitaal advies inwinnen via startpuntgeldzaken.nl/katwijk

De achterliggende gedachte van de lokale politiek is dat de inwoners hiermee meer zelfredzaamheid krijgen en minder snel problematische schulden opbouwen. Van de ruim 2500 Katwijkse huishoudens met financiële sores zoekt uit schaamte nu slechts een klein gedeelte hulp. Grip op de Knip, de organisatie die persoonlijke begeleiding aanbiedt om schulden te lijf te gaan, krijgt slechts tachtig aanmeldingen per jaar.

[Lees meer…]

Reis mee met De Horizon in de Kinderboekenweek

Maandagochtend 30 september werd op het schoolplein van de Horizon in Katwijk op een originele wijze de Kinderboekenweek geopend. De leerkrachten waren allemaal in de stemming om met alle kinderen op reis te gaan en hadden daarvoor speciaal hun kleding aangepast. Ze waren helemaal klaar om op reis te gaan, van ontdekkingsreizigster, stewardess, zeezeiler tot wielrenster. Het schoolplein zou ook vol staan met speciale voertuigen, om mee op reis te kunnen gaan, maar door het slechte weer was deze activiteit afgelast.

[Lees meer…]

Kunnen heren kerstliederen leren?

Die uitdaging ligt er voor alle heren in het Vocalis kerstprojectkoor. Bas of tenor en vind je het samen zingen van kerstliederen, het geven van een kerstconcert gaaf om te doen? Meld je dan snel aan! De eerste repetitie is donderdag 17 oktober in de Katwijkse r.-k kerk aan de Kerkstraat 70. Er wordt geoefend voor het (gratis) kerstconcert van vrijdagavond 13 december. Kinderkoor De Vrolijke Noot verzorgt ook een gastoptreden en er is op drie momenten een samenzang met Nederlandstalige kerstklassiekers. En… ook voor sopranen is er nog plaats in deze ‘muzikale herberg’.

  [Lees meer…]

Was het geld op in de zaal bij de 116e kerkenveiling…?

Dat was de vraag die bij menig parochiaan te beluisteren was na afloop van het bieden op de 239 benoemde kavels in de veilingcatalogus, de tien extra kavels zo ook het die avond ter plekke gerealiseerde ‘Skybox-arrangement’ bij het kerstconcert van het Vocalis kerstprojectkoor vrijdagavond 13 december. Deze laatste bracht ruim € 300,- op, waar vorig jaar de financiële teller voor deze kavel nog op € 840,- stil bleef staan. Maar men heeft dan wel voor twee personen op het balkon bij het oude orgel het mooiste uitzicht en een luxe verwenarrangement. [Lees meer…]

De week van de mantelzorg 4 t/m 9 november… meld u aan!

Als blijk van waardering voor uw inzet als mantelzorger nodigen wij u van Welzijnskwartier, en ook namens de gemeente Katwijk, van harte uit voor de week van de mantelzorg die gaat plaatsvinden op 4 tot en met 9 november 2019.

U mag kiezen uit één activiteit. Voor al onze activiteiten geldt ‘vol = vol’. Dus wacht niet te lang met aanmelden. Wat is het programma week van de mantelzorg 2019?

 

[Lees meer…]

Zet onze glas-in-loodramen er weer gekleurd op

Vrijdagavond 11 oktober om 20.00 uur is het weer zover, de 116e kerkenveiling. U bent allen van harte welkom in de grote zaal van ‘de klein JOANNES’. Dankzij de veilingcommissie, die er altijd maar weer in slaagt om dit grote evenement voor elkaar te krijgen, en vele sponsoren en gulle gevers is ook deze kerkenveiling weer mogelijk geworden. Dit jaar zal de opbrengst o.a. worden gebruikt voor de restauratie van twee glas–in-loodramen in ons kerkgebouw. [Lees meer…]