Beste parochianen van de parochie H. Augustinus

De bisschoppen hebben ons laten weten dat publieke vieringen in de kerken kunnen worden hervat met maximaal 30 gelovigen in juni en vanaf juli met maximaal honderd aanwezigen. Dat is fantastisch nieuws! Iedereen wil weer graag de vieringen bijwonen. Dat is begrijpelijk. Het heeft allemaal al lang genoeg geduurd. De bisschoppen hebben een zeer uitgebreide en ingewikkelde lijst met voorwaarden waaraan voldaan moet worden. We gaan ons uiterste best doen al die voorwaarden zo snel mogelijk te realiseren. Het is echter zo ingewikkeld, dat we niet kunnen beloven dat we begin juni halen. Houdt u daarom de website/facebookpagina van de parochie in de gaten voor de datum waarop we feitelijk de vieringen hervatten in onze parochie. (www.parochie-augustinus.nl)

[Lees meer…]

Op een mooie pinksterdag… twee kerkelijke hoogtepunten om hier te delen

Pinksterbrief van de bisschoppen

De Nederlandse bisschoppen hebben een speciale brief voor Pinksteren uitgegeven. Via deze link kunt u deze lezen: https://www.rkkerk.nl/wp-content/uploads/2020/05/Brief-bisschoppen-van-Nederland-bij-gelegenheid-van-Pinksteren-2020-28-05-2020.pdf.

[Lees meer…]

Ladies’ Circle aan Zee verrast team basisschool De Horizon

Teamleden van basisschool De Horizon uit Katwijk aan den Rijn werden afgelopen maandagmiddag na schooltijd verrast. Er was al een mysterieuze vooraankondiging aankondiging gedaan door directeur Herbert van Elteren dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Maar wat, dat liet hij zich niet ontvallen, behalve de aankondiging dat het voor het hele team, op een veilige afstand van anderhalve meter goed, leuk en aardig zou zijn. En reken maar dat er druk gesproken en veilig geappt werd over wat het zou zijn op deze maandagmiddag 25 mei. 

         

[Lees meer…]

BHV-er in “ploegendienst”?

In juni gaan de vieringen in de kerk weer van start. Eerst voorzichtig met 30 parochianen, daarna met 100 parochianen en dan… afwachten.

Natuurlijk zijn wij, samen met u erg blij met deze ontwikkeling. De bisschoppen hebben diverse belangrijke voorwaarden vastgelegd om te mogen beginnen. De regels van het RIVM moeten natuurlijk worden gerespecteerd. Daar wordt hard aan gewerkt.

[Lees meer…]

Update 22: Livestream viering zondag 31mei om 10.00 uur vanuit Oegstgeest

De viering van het hoogfeest van Pinksteren op zondag 31 mei om 10.00 uur komt deze keer uit de parochiekern H. Willibrord in Oegstgeest. Deze viering (zonder parochianen) is te bekijken op Youtube via deze link: https://youtu.be/0LX6t1fVlcc. Op deze zondag is pastoor Franken de voorganger en hij wordt geassisteerd door diaken Winnubst.

[Lees meer…]

Update 21: Livestream viering zondag 24 mei 10.00 uur laatste keer uit Katwijk

De viering van de zevende zondag van Pasen op zondag 24 mei om 10.00 uur komt voor de laatste keer vanuit onze parochiekern van de H. Joannes de Doper. Deze viering is te bekijken op Youtube via deze link: https://youtu.be/4Jmhtq_hSk4.

[Lees meer…]

Update 20: Protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’

In de parochies en andere instellingen van de Rooms-Katholieke Kerk worden met ingang van 1 juni de publieke liturgievieringen hervat. In gezamenlijkheid hebben de Nederlandse bisschoppen op 20 mei het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ vastgesteld.

[Lees meer…]

Update 19: Livestream viering Hemelvaartsdag donderdag 21 mei 10.00 uur weer vanuit Katwijk

De viering van Hemelvaartsdag 10.00 uur komt op 21 mei weer vanuit onze parochiekern van de H. Joannes de Doper. Deze viering is te bekijken op Youtube via deze link: https://youtu.be/uMr7hOhH5m8.

[Lees meer…]

Update 18: Livestream viering zondag 17 mei 10.00 uur weer vanuit Katwijk

De zondagse viering van 10.00 uur komt deze 17 mei weer vanuit onze parochiekern van de H. Joannes de Doper. Deze viering is te bekijken op Youtube via deze link: https://youtu.be/wCKw86O7qt0.

[Lees meer…]

Laat uw stem horen en vul deze vragenlijst van het bisdom Rotterdam in

Geachte parochianen,

Onze huidige situatie doet een appèl op ons om wat nu vanzelfsprekend is, zoals meer omzien naar elkaar, mee te nemen naar de toekomst toe en misschien ook bepaalde vanzelfsprekendheden achter ons te laten vanuit een vernieuwd besef van wat er werkelijk toe doet. Daardoor zullen we steeds bewuster nadenken over o.a. onze betrokkenheid bij de kerk, over onze inzet als vrijwilliger, maar ook onze financiële vertaling van deze betrokkenheid.

[Lees meer…]