Update 49: Afspraken voor kerkgangers vanaf maandag 12 oktober!

We zetten het hier toch nog maar even kort en overzichtelijk op een rijtje nadat u in update 47 op onze website uitgebreid hierover heeft kunnen lezen. En via het parochiekernsecretariaat hebben de ‘abonnees’ van de wekelijkse digitale nieuwsbrief de tekst van deze update 47 ook nog direct in hun eigen mailbox ontvangen. Voor u misschien ook een extra reden om u aan te melden voor deze wekelijkse uitgave van de digitale nieuwsbrief met alle actuele nieuwtjes en korte verslagen van wat er is geweest in een ‘praatje en plaatje’.

Wat moet u doen als kerkganger vanaf maandag 12 oktober?:

  • Bij alle vieringen in ons kerkgebouw vragen de bisschoppen aan de kerkgangers om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid. Het is geen verplichting maar een dringend advies. Dat is als u loopt of staat in een openbare binnenruimte, ons kerkgebouw in dit geval. Voor locaties waarbij men een vaste plek heeft, uw zitplek in ons kerkgebouw, kan het mondkapje worden afgezet op deze zitplek omdat u hier aan de 1,5 meter norm voldoet. Gaat u lopen in de kerk, dan wordt u geadviseerd het mondkapje weer op te zetten. Dat kan dan weer kort af bij het ontvangen van de communie, om bij het lopen dan weer direct weer op te zetten.
  • Reserveren voor de viering van zaterdag en zondag is verplicht.
  • Bel (071- 4029402)  of mail (joannesdedoper.katwijk@casema.nl) uiterlijk donderdagochtend ons parochiekernsecretariaat.
  • U ontvangt bericht of u de aangevraagde viering al dan niet kunt bijwonen.
  • Is de viering al voorzien van dertig kerkgangers, dan kunt u ook aangeven een viering het weekend erop te willen bezoeken.
  • Dertig kerkgangers is exclusief de bedienaren en medewerkers.
  • Voor alle doordeweekse vieringen hoeft u niet te reserveren.
  • Elke zondag verzorgt één parochiekern ook de livestream van één viering (wordt ook aangekondigd in onze digitale nieuwsbrief en op onze website).
  • Er is geen volkszang en alleen een cantor of enkele zangers in elke weekendviering, dit geldt ook voor kinderen. 

De webredactie,

Katwijk, 11 oktober 2020.