Oorlogsverhalen van Annie van Leeuwen door kleindochter Denise verteld en gespeeld

Denise van Leeuwen heeft lang geleden bij meester Paul van Houwelingen in groep 8 op RKBS de Horizon gezeten. Toen was het al haar grote droom om klarinettist te worden. En dat is ze geworden en hoe, bij de Koninklijke Militaire Kapel. Ze gaat nu met muzikale vrienden en vriendinnen de klassieke muziek brengen in Katwijk. Daarom organiseert ze hier het StringWood Festival. Donderdagavond 28 oktober om 20.15 uur in de Soefitempel is de eerste uitvoering met ‘Katwijk vertelt – Het verhaal van mijn oma’ waar oorlogsverhalen van haar oma en onze parochiane Annie van Leeuwen worden verhaald en gespeeld. Wilt u dit meebeleven? Er zijn nog kaarten te koop!  

Van Leeuwen: ,,Het is een festival waarbij we bij alle vier de uitvoeringen verhalen combineren met klassieke muziek. Noem het maar laagdrempelige, thematische concerten. Tijdens het concert ‘Katwijk vertelt – Het verhaal van mijn oma’ vertel ik over de kinderjaren van mijn oma Annie van Leeuwen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en ondersteun ik haar indrukwekkende jeugdverhalen met mijn muzikale vrienden met muziek uit die tijd. Want ook op de klassieke muziek heeft deze Tweede Wereldoorlog zeker zijn sporen nagelaten. Diverse componisten konden namelijk  niet werken, omdat zij vervolgd of onderdrukt werden. In dit concert maakt ons StringWood Ensemble daarom die verbinding tussen muziek van een aantal van deze componisten en het verhaal van mijn eigen oma Annie van Leeuwen.”

Hoe komt u aan een kaartje?

Van harte aanbevolen deze muzikale en verbale vertolking van de geschiedenisserie ‘Denkend aan vroeger…’ van de hand van Richard Hulmer waar elke maandag een nieuwe aflevering op deze site verschijnt welke op de vrijdag erna in de digitale nieuwsbrief wordt doorgeplaatst.  Van Leeuwen kijkt ernaar uit om behalve haar oma donderdagavond 28 oktober nog vele medeparochianen te kunnen verwelkomen. Toegangskaarten hiervoor zijn nog te koop via de site www.stringwoodfestival.nl voor € 7,50 of aan de deur bij de Soefitempel. 

Het StringWood Ensemble.

Wie of wat is het StringWood Ensemble?

De zes jonge en getalenteerde musici van het StringWood Ensemble bundelen hun krachten om hun gedeelde passie voor (klassieke) kamermuziek naar een groter publiek te brengen. Dit ensemble brengt klassieke concerten met een eigen twist. In thematische- en vaak theatrale concerten combineren zij bekende en onbekende muziek tot een voor het publiek ‘nieuwe’ ervaring. Op deze wijze brengen zij klassieke muziek op een toegankelijke en creatieve manier bij zowel het jonge als het oudere publiek.

Voor het presenteren van hun concerten zoekt het StringWood Ensemble naar actuele thema’s en herkenbare onderwerpen en het combineren van verschillende vormen van kunst met muziek. Deze aanpak prikkelt hen niet alleen om samen te musiceren, maar verrijkt hen ook als kunstenaars in de breedste zin en als mensen op zich. Hun solistische kwaliteiten bundelen zij in gepassioneerd samenspel op vele Nederlandse en buitenlandse podia.

Van Leeuwen: ,,We doen een groot beroep op onze creativiteit. We gaan op zoek naar verhalen, creëren een context bij de muziek en onderzoeken hoe andere kunstvormen een reflectie of aanvulling kunnen zijn op de muziek die wij het publiek het liefst willen laten horen. Wilt u het zelf beleven, kom donderdagavond 28 oktober om 20.15 uur dan ook naar deze persoonlijke voorstelling ‘Het verhaal van mijn oma Annie van Leeuwen’.”