Oeral Kozakkenkoor zingt Katwijkse parochiekerk dakloos

Wat een feest was het zondagmiddag 7 november in de Katwijkse r.-k kerk van de H. Joannes de Doper met ruim tweehonderd gasten. Zij vierden allen de muzikale uitvoering bij gelegenheid van het 175-jarig parochiejubileum mee. Deze werd verzorgd door het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak. Het eerste concertdeel bevatte schitterende geestelijke liederen en na een rappe omkleedsessie volgden vele Russische wereldlijke liederen. En bij de toegift ‘Kalinka’… toen ging het kerkdak er muzikaal gezien helemaal vanaf. Wat een enthousiasme bij dit unieke koor en ook in de kerk waar de bezoekers hun waardering na afloop vertolkten in een keihard klaterend applaus.

Het was voor dit koor voor het eerst sinds maart 2020 dat ze weer mochten optreden en wat hebben ook zij ervan genoten. Zeker in deze neogotische kerk, ontworpen door een volgeling van de beroemde architect Pierre Cuypers, met een prachtige akoestiek bezorgden de donkere mannenstemmen voor menig kippenvelmoment. ‘Wat een passie en bevlogenheid bij die dirigent, geweldig man!’, ‘We hebben hier zo van genoten met elkaar’ en ‘Handig die uitleg bij elk lied, dan ga je de emotie in hun zang nog beter begrijpen’, waren zomaar wat reacties van aanwezigen na afloop van dit concert.

Gelukkig hebben we de foto’s nog en meer…

Op de website www.joannesdedoper.nl zijn in de rubriek ‘Fotogalerij’ foto’s van dit jubileumconcert te bekijken. Een viertal filmpjes in de ‘Filmpagina’ laat u zien, en vooral ook horen, hoe eenieder in de kerk ervan heeft genoten. Wilt u het hele concert van zondagmiddag 7 november terugbeluisteren, dat kan op dezelfde website bij ‘Uitzending gemist’.

Richard Hulmer van de organiserende evenementencommissie was er na afloop van dit meer dan geslaagde concert ook heel duidelijk over: ,,Mijn twee kippenvelmomenten waren zeker hun in het Russisch gezongen felicitatie en zegen aan onze parochiekern van de H. Joannes de Doper en natuurlijk hun vertolking van ‘De twaalf rovers’. fantastisch!. En wij gaan als parochiekern na 175 jaar natuurlijk met zo’n muzikale middag in ons prachtige kerkgebouw met elkaar vol vertrouwen de toekomst tegemoet!”          


De evenementencommissie