De Vrolijke Noot en Vocalis zingen u de kerstdagen in

‘Air for advent’, ‘De kleine drummer’, ‘O holy night’, ‘Halleluja’ om af te sluiten met ‘Happy Xmas’ als een mogelijke toegift! Het wordt allemaal met nog veel meer prachtige kerstliederen, soms voorzien van een nieuw muzikaal kerstjasje, gezongen door het middenkoor Vocalis en kinderkoor De Vrolijke Noot. Maar er zijn ook vier Hollandse kerstklassiekers in samenzang met alle aanwezigen. Wanneer? Bij het kerstconcert zaterdag 16 december om 17.00 uur, midden op de winterdag, in de sfeervol versierde  kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan de Kerkstraat 70. Alles staat onder leiding van dirigent en muzikaal begeleider Niek van der Meij van Vocalis en dirigente Agnes Bol van De Vrolijke Noot. De entree is natuurlijk gratis, dus komt allen tezamen, en de kerkdeuren gaan om 16.30 uur open.

Vocalis en De Vrolijke Noot, bestaande uit respectievelijk 35 en 32 koorleden, hebben in enkele repetities een pakkend en verrassend kerstrepertoire ingestudeerd. Er is 16 december niet alleen veel te horen maar ook te zien, wat te denken van de opkomst van de kinderen met lichtjes bij het lied ‘One thousand candles’. Dus er is veel meer dan de beide beamerschermen waar alle teksten gepresenteerd worden. En… u zit in dit royale uur, rond 18.15 uur wordt immers het laatste kerstlied gezamenlijk alweer gezongen, ook comfortabel op de fraaie, kerstrode en sfeervolle kerkbankbekleding.

Midden op de winterdag ging de kerkdeur open…

Agnes Bol, voorzitter van het Vocalis-bestuur en dirigente van De Vrolijke Noot: ,,Het is zo mooi om te horen hoe je koorleden bij repetities ziet groeien in ook de moeilijke kerstliederen. Maar dat zijn dan ook vaak de melodieën die de hele week in je hoofd blijven spoken. Wat denk je dat het met ons als koorleden doet als we alle aanwezigen vol verve ook o.a. ‘Wij komen tezamen’ en ‘Midden in de winternacht’ horen en zien meezingen? Daar krijgen wij weer kippenvel van. Voor de aanwezigen ook weer prachtig om o.a. kinderen solo te horen en zien zingen. Meerdere redenen dus om dit kerstconcert te komen bezoeken. Samen gaan we er iets moois van maken. Maar natuurlijk zullen we in korte teksten ook iets zeggen over de vrede, waar nu zo naar verlangd wordt op vele plekken van onze aardbol.”

Een gratis concert

,,Uw waardering kan rond 18.15 uur in klinkende munt of briefpapier worden getoond bij de deurcollecte na afloop. Een ruim uur samen de kerstdagen in zingen, gezellig en sfeervol toch? Wat zou het toch mooi zijn als iedereen schouder aan schouder in de kerkbanken komt te zitten. Bent u van plan om te komen, neem dan gerust iemand anders mee en meer mag ook. Komt allen dus zaterdag 16 december, kom allen tezamen zou ik zeggen!”, aldus een enthousiast verhalende Bol.