Katwijkse r.-k kerk luidt weer Actie Kerkbalans in

Vele jonge en oude(re) parochianen van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk, zullen zaterdag 13 januari om 11.00 uur hun kerkklokken horen luiden en wel weten waar de klepels hangen. Want met één druk op de knop zal deze kerk middels dit inluidmoment zicht- en vooral hoorbaar maken dat de jaarlijkse Actie Kerkbalans 2024 van start gaat.  Deze landelijke actie wordt nu voor de vijftigste keer georganiseerd, een jubileumjaar dus. Deze klokken kan iedereen in Katwijk natuurlijk ook horen als het   luidsignaal voor de traditionele Actie Kerkbalans van zaterdag 13 t/m 27 januari.    

‘Geef vandaag voor de kerk van morgen!’

Er wordt met deze jubileumuitgave van de Actie Kerkbalans vooral vooruit gekeken, want de parochianen hebben zoals ze daar zijn van jong tot oud(er) allemaal iets met hun r.-k kerk. Kinderen zijn er gedoopt, hebben er communie of het vormsel gedaan, school- en andere vieringen beleefd en jongeren zijn ere getrouwd of er is afscheid genomen van dierbare overledenen in een vertrouwd gebouw. Coördinator Actie Kerkbalans Van der Valk verhaalt er enthousiast over: ,,Dagelijks zetten zoveel vrijwilligers zich in voor ons kerkgebouw en onze kerk en dat op vele terreinen. Investeren in deze ‘levende stenen’, de vele vrijwilligers, is zo belangrijk en houdt onze kerk zo vitaal. Want onze kerk verbindt mensen in deze roerige tijden, door liefde, geloof en de handen uit de mouwen te steken, en zeker ook de komende jaren.”

‘Hier zijn we zo trots op!’

Deze extra aandacht voor de Actie Kerkbalans wordt in de Katwijkse parochiekern goed opgepakt. Van der Valk: ,,In de coronajaren 2020 en 2021 werden er met een extra corona-actie recordbedragen van rond de € 86.000,- opgehaald. In 2022 werd er € 81.388,- bijeen gebracht. En afgelopen jaar was de prognose € 80.000,-  waar eind november al € 78.990,- van binnen was. En we gaan nu vast over deze prognose heen. Voor de komende actie in 2024 is onze begroting hierdoor toch weer gesteld op die € 80.000,-. Er zijn immers ook weer oudere parochianen overleden die een stevige jaarlijkse financiële bijdrage leverden. Maar we gaan ervoor en halen we dit streefbedrag weer dan mogen we daar met elkaar zeker reuzetrots op zijn. Trots ben ik er ook op dat we al enige jaren zoveel mogelijk al digitaal gaan met de brieven en informatie, duurzaamheid telt immers toch ook mee. En de kerkbalanslopers komen deze zaterdag 13 januari uur hun enveloppen natuurlijk ook afhalen. De rode loper ligt dan klaar voor ze. Ook zij doen dit loperswerk voor onze kerk van morgen!”