Vrijwilliger Actie Kerkbalans verrast met erepenning

In onze parochiekern H. Joannes de Doper werd op zaterdag 13 januari bij het inluidmoment van de Actie Kerkbalans Anneke van der Valk, coördinator van de werkgroep, in het zonnetje gezet ! Aan haar werd de bijzondere ‘50 jaar Actie Kerkbalans erepenning’ van het bisdom Rotterdam uitgereikt door Philippe de Milliano, voorzitter van de beheercommissie waarna pastoor Franken met een ‘struik’ het feestelijke moment compleet maakte. Eerder sprak Ad Sosef, coördinator Actie Kerkbalans bisdom Rotterdam, de aanwezige lopers Actie Kerkbalans, de aanwezige parochianen en afsluitend Van der Valk in het bijzonder toe om ze een hart onder de riem te steken bij deze jubileumuitgave van de actie. Klik hier aan om de toespraak te bekijken. Van der Valk kreeg als coördinator de erepenning vanwege haar jarenlange inzet, 365 dagen per jaar, om te zorgen dat de toegezegde bedragen binnenkomen en… het liefst meer.

De Actie Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud – Katholieke Kerk. Met meer dan tweeduizend deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten hebben de financiële bijdrage van hun leden nodig om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt in 2024 van zaterdag 13 tot en met 27 januari.

Vandaag voor de kerk van morgen

Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk ook in de toekomst blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar. Klik hier aan om in een mooi overzicht verbeeld de grootste conclusies van de Actie Kerkbalans 2023 te kunnen lezen. Misschien een aanmoediging om in 2024 de jaarlijkse bijdrage te verhogen? En natuurlijk werd het feestje van de uitgereikte legpenning en de deze jubileumactie gevierd met koffie en… een stuk van de heerlijke jubileumtaart.  Lees meer over de actie op www.kerkbalans.nl of op www.joannesdedoper.nl waar u in de rubriek ‘Fotogalerij’ de foto’s vindt van het inluidmoment deze zaterdagochtend 13 januari.