Sint Jansdag met het grootste schoolkoor van Katwijk!

Ja, u leest het goed, de Sint Jansdag van parochiekern H. Joannes de Doper zondag 23 juni krijgt dit jaar een unieke invulling. Op het parochiefeest wordt honderd jaar katholiek onderwijs in Katwijk gevierd en hoe!
Ben je een oud-leerling of oud-teamlid van de St. Bernadette kleuterschool, de St. Jozefschool of RKBS de Horizon in Katwijk aan den Rijn of kleuterschool de Kindermolen of de Mgr. Bekkersschool in de Hoornes?  Lees dan zeker door! Want na de viering die zondag 23 juni om 9.30 uur in de kerk met de drie parochiële koren laten we op het schoolplein van De Horizon zien en vooral horen dat er nog steeds muziek in het katholiek onderwijs zit. Elkaar ontmoeten van 10.30 – 14.00 uur, muziek van het akoestisch duo Jan den Hollander en Gerard van Duijn met om 11.15 uur de recordpoging ‘Grootste schoolkoor van Katwijk’ waar de organisatie mikt op 250 koorleden (parochianen, oud-leerlingen en oud-teamleden), de nieuwsgierige blik in en om de school en alles onder het genot van…    

Op 1 maart 1924 werd de St. Jozefschool geopend door de deken van Leiden, dhr. P.L. Dessens in aanwezigheid van o.a. het eerste hoofd der school dhr. Castenmiller en pastoor Maas (1921-1925). Een eeuw later staat op diezelfde plek een bloeiende RKBS de Horizon in een uitdagende groene schoolomgeving waar de parochie H. Joannes de Doper een prachtige band mee heeft op vele terreinen.

‘Verrek, hoe gaat het met jou?’

Deze vraag willen we die dag ontelbare keren horen van de aanwezige parochianen, maar zeker ook van alle aanwezige oud-leerlingen en -teamleden die vroeger op één van de vijf Katwijkse katholieke scholen hebben gezeten. Na de koffie / thee plus bij aankomst op het schoolplein is er dé meezingmedley van een paar liederen met de muzikanten om de recordpoging ‘Grootste schoolkoor van Katwijk’ te laten slagen. Van recordpogingen weten we in Kattuk Binnen met het Najaarsfeest toch alles! Is het ook niet gaaf om elkaar uit vroegere jaren ook weer te zien en te spreken, noem het een muzikale reünie? Zal de aanwezige notaris 250 ‘koorleden’ kunnen tellen? Natuurlijk zijn er ook heerlijke broodjes, ontvangt u bij betreden van het schoolplein met de entreekaart twee consumptiebonnen (verder voor eigen rekening) en een lotnummer voor de loterij van 13.30 uur met unieke prijzen.  

Aanmelden kan op twee manieren…

Zondag 9 juni is de laatste dag van aanmelding bij Richard Hulmer (r.hulmer@casema.nl / 06-10203892). Geef dan uw / jouw naam op met telefoonnummer en e-mailadres en de namen van andere personen ouder dan twaalf jaar die meekomen. Zij ontvangen allen namelijk bij aankomst bij het schoolplein die entreekaart. Komen er ook kinderen onder de twaalf jaar mee, waarom niet want er is ook een show van en clown / goochelaar, geef dan bij de aanmelding alleen het aantal kinderen door. Voor alle vragen is Hulmer ook bereikbaar. Aanmelden kan ook digitaal via de website, middels deze link. Kent u oud-leerlingen en -teamleden van vroeger, laat ze alvast maar weten dat ze deel kunnen uitmaken van deze unieke Sint Jansdag zondag 23 juni en zich ook kunnen aanmelden. Mis deze recordpoging ‘Grootste schoolkoor van Katwijk’ dus niet! Zei Hans Christiaan Andersen (1805 – 1875) ooit al niet: ‘Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek’?